Sporten is niet alleen gezond. Het is ook een middel om contacten te leggen. Sporters zitten vaak in een bestuur of ze draaien kantinediensten. Zo maken zij deel uit van de samenleving. Maar jongeren met een handicap sporten veel minder dan leeftijdsgenoten zonder beperking. Dat moet veranderen, vinden Rotterdam Sport op Maat, NSGK en NOC*NSF. Daarom wordt de Sportbende opgericht.

De Sportbende is een testteam van jongeren met én zonder handicap. Wij willen ervoor zorgen dat sportverenigingen in Nederland toegankelijk worden, zodat jongeren – met én zonder handicap – samen kunnen sporten.

De Sportbende gaat in de regio op bezoek bij sportverenigingen om de toegankelijkheid te testen. Kan ik hier sporten? Is de kantine toegankelijk? Kan ik vrijwilligerswerk doen? Zijn de trainers geschikt? Wat is er allemaal nodig om dit te verbeteren? De sportvereniging gaat vervolgens met de uitslag van de test aan de slag om ervoor te zorgen dat er in de toekomst samen gesport kan worden.

Wil jij een bijdrage leveren aan de Sportbende, ben je tussen de 10 en 25 jaar oud en woon je in Rotterdam? Meld je dan nu aan via info@rotterdamsportopmaat.nl. We nemen daarna contact met je op en nodigen je uit voor een eerste Sportbende-bijeenkomst.

De Sportbende komt voort uit het project Samen Sporten, een initiatief van NSGK (Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind) en NOC*NSF.

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Carola Nagy

Carola Nagy

projectmanager Sport als middel / strategisch adviseur