Sporten is niet alleen gezond. Het is ook een middel om contacten te leggen. Sporters zitten vaak in een bestuur of ze draaien kantinediensten. Zo maken zij deel uit van de samenleving. Maar jongeren met een handicap sporten veel minder dan leeftijdsgenoten zonder beperking. Dat moet veranderen, vinden Rotterdam Sport op Maat, NSGK en NOC*NSF. Daarom wordt de Sportbende opgericht.

De Sportbende is een testteam van jongeren met én zonder handicap. Wij willen ervoor zorgen dat sportverenigingen in Nederland toegankelijk worden, zodat jongeren – met én zonder handicap – samen kunnen sporten.

De Sportbende gaat op bezoek bij twee Rotterdamse sportverenigingen om de toegankelijkheid te testen. Kan ik hier sporten? Is de kantine toegankelijk? Kan ik vrijwilligerswerk doen? Zijn de trainers geschikt? Wat is er allemaal nodig om dit te verbeteren? De sportvereniging gaat vervolgens met de uitslag van de test aan de slag om ervoor te zorgen dat er in de toekomst samen gesport kan worden.

Programma

Datum Tijd Activiteit                                            Locatie
Maandag

12 januari 2015

16.00 – 18.00 Training vanuit NSGK

(uitleg en voorbereiding bezoek verenigingen)

Incl. om 17.00 uur een broodje & drinken

Rotterdam

Sportsupport,

Olympiaweg 10, Rotterdam

18.00 – 18.30 Verplaatsen naar Judovereniging Hashi

Let op! Vervoer wordt verzorgd

N.v.t.
18.30 – 20.45 Bezoek Judovereniging Hashi Beverwaardseweg

500, Rotterdam

Maandag

26 januari 2015

18:15 – 20:00 Bezoek Tafeltennisvereniging Alexandria ’66 Tattistraat 23-25

(let op: ingang ligt

aan Romanohof)

3066 CE Rotterdam

*Bezoek: training en accommodatie bekijken, sfeer proeven en bevragen van o.a. trainers, ouders en sporters aan de hand van een checklist.

*Reiskosten (tussen woonadres en locatie) worden vergoed.

Wil jij een bijdrage leveren aan de Sportbende, kun je op maandag 12 en 26 januari en ben je tussen de 12 en 25 jaar oud? Meld je dan nu aan door een mail te sturen naar info@rotterdamsportopmaat.nl. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op!

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Antoine Schijf

Antoine Schijf

verenigingsconsulent Toekomstbestendige sportverenigingen