Zestien leerlingen van vmbo-school De Palmentuin hebben op woensdag 5 juni ongeveer 200 medescholieren een geweldig evenement bezorgd. Als lid van de Sportcommissie van hun school organiseerden zij een gevarieerde en inhoudelijk zeer originele sportdag op Sportplaza Zuiderpark. De commissie is een initiatief van Rotterdam Sportsupport en de school om jongeren op andere manieren bij sport te betrekken dan gebruikelijk.

Een stormbaan, een serie clinics Thaiboxen en een aantal sessies longboardskaten. Het zijn bepaald geen doorsnee sport- en beweegactiviteiten, maar dat is nu precies wat de leden van de Sportcommissie hun medeleerlingen wilden voorschotelen. Het was ook precies wat Rotterdam Sportsupport en leidinggevenden van De Palmentuin wilden bereiken: scholieren die nadenken over een sportevenement en die een stempel drukken op de invulling daarvan.

Leerlingen op een andere manier bij sport betrekken dan gebruikelijk. Scholieren die niet zelf sporten, maar een evenement organiseren. Dat waren vorig jaar de uitgangspunten toen de Sportcommissie van De Palmentuin van start ging. Leerlingen hádden al de mogelijkheid actief te sporten via de proef van Challenge010. Nu werd in de vorm van de Sportcommissie nog een methode gecreëerd om meer aandacht voor sport te stimuleren, vooral bij de meer inactieve leerlingen. De leden van de commissie ontvingen een budget om in 2013 sportgerelateerde activiteiten op te zetten voor medescholieren.

De sportdag op 5 juni, met veertien soorten activiteiten, was de vrucht van hun arbeid. Aan elk programmaonderdeel was een sportvereniging of -aanbieder uit de buurt betrokken, zodat geënthousiasmeerde leerlingen gemakkelijk de volgende stap kunnen zetten. Thuis Op straat (TOS), dat streeft naar leefbaarheid en sociaal klimaat op straat, was medeorganisator op Sportplaza Zuiderpark.

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Stephan Vos

Stephan Vos

verenigingsconsulent Veilig sportklimaat