Wat zegt een coach vlak voor een spannende wedstrijd tegen zijn sporters? Wat doet de trainer als de training niet loopt? En hoe gaat een bestuurder om met lastige ouders? Op woensdag 12 februari bezochten vrijwilligers van de voetbalclubs uit de deelgemeente kosteloos de theatervoorstelling ‘Wel winnen, hè!’ over positief coachen.

In wijktheater Islemunda vond de voorstelling ‘Wel winnen, hè!’ plaats speciaal voor alle trainers, coaches, begeleiders en bestuursleden van IJsselmondse voetbalclubs. Het thema van deze theatervoorstelling: hoe kunnen de vrijwilligers een cultuur neerzetten waarin prestaties verbeteren, sportiviteit toeneemt, meer pubers lid blijven en het aantal vrijwilligers groeit? Vertegenwoordigers van onder andere SV Lombardijen, IJ.V.V. De Zwervers, sv DRL, Sportclub Feyenoord, RV & AV Overmaas en Maasstad Tediro lieten zich inspireren. Ook speelde een jeugdteam van sv DRL mee in de voorstelling.

Clubvrijwilligers gaven na afloop aan dat er een diverse eye-openers in de show zaten. Zo horen er tegenover ieder punt van kritiek, vijf positieve opmerkingen te staan. En zijn trainingen een gelegenheid om spelers zelfvertrouwen en plezier – de twee belangrijkste ingrediënten voor succes, te laten ervaren. Jongens en meisjes blijven hierdoor langer sporten bij de club en zullen beter gaan presteren.

Het verhaal dat deze avond werd gebracht, is gestoeld op praktijkervaringen van topcoaches en onderbouwd met jarenlang wetenschappelijk onderzoek. De theatervoorstelling werd de clubs aangeboden door deelgemeente IJsselmonde en mede mogelijk gemaakt door Rotterdam Sportsupport.

Op 25 maart volgt er ook een voorstelling in de Rotterdamse Schouwburg speciaal voor ouders over het aanmoedigen langs de lijn. Verenigingen die gratis kaarten willen voor deze voorstelling kunnen zich melden bij Rotterdam Sportsupport door een e-mail te sturen naar info@rotterdamsportsupport.nl.

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Ron Stieding

Ron Stieding

verenigingsconsulent Organisatie en Vrijwilligers