Pupillen van veertien Rotterdamse voetbalclubs starten vanaf 11 oktober standaard met het schudden van de handen van de tegenstanders. De deelnemende voetbalclubs willen hiermee zorgen voor méér plezier op en rond het voetbalveld.

Spartaan ’20 is een voetbalverenigingen waar het handen schudden al een standaard ritueel is voordat de jeugdteams aan een wedstrijd beginnen. “De simpele handeling laat kinderen elkaar op positieve wijze begroeten. Op deze manier is een tackle of een schouderduw niet het eerste moment waarop kinderen elkaar treffen”, zegt Paulo Gomes, trainer D2 bij Spartaan’20: “Deze blijk van sportiviteit zorgt voor wederzijds begrip, het begin van plezier binnen de lijnen.”

Vanaf zaterdag 11 oktober voeren nog eens dertien voetbalvereniging het handen schudden door bij het pupillenelftallen. Dit is één van de maatregelen waarmee clubs willen zorgen voor méér plezier op en rond het voetbalveld.

Het handen schudden is onderdeel van de Rotterdamse aanpak voor een veilig sportklimaat. Binnen deze aanpak maken clubs onder andere afspraken over gewenst gedrag. Ook kunnen kaderleden kennis en vaardigheden opdoen waarmee ze een sportief en positief klimaat stimuleren. De veertien verenigingen worden hierin ondersteund door de KNVB en Rotterdam Sportsupport.

Lees hier meer over de Rotterdamse aanpak voor een veilig sportklimaat.

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Marita Verkaik

Marita Verkaik

manager / plaatsvervangend directeur