Wil je begrijpen waarom sommige sporters in jouw team zich anders gedragen? Wil je een nog betere trainer worden? Hieronder vind je bijscholingen voor trainers en coaches die het Academie voor Sportkader (ASK) komende maanden geeft in Rotterdam. De kosten voor de bijscholingen kun je vergoed krijgen via de Subsidie Kaderopleidingen.

Herkennen en voorkomen van seksueel gedrag (12 maart)

De bijscholing geeft je inzicht in de thematiek en creëert bewustwording. Bovendien leer je de signalen van seksuele intimidatie te herkennen. Deze bijscholing vindt 12 maart 2015 plaats in het Topsportcentrum Rotterdam van 19:00 tot 21:00 uur. De kosten voor deze bijscholing zijn 15 euro. Voor meer informatie kun je hier klikken.

Trainen en coachen van jongeren met autisme (23 maart)

In deze bijscholing leren de deelnemers gedragingen die voortkomen uit autisme, te herkennen en vooral te begrijpen. Na deze bijscholing kan de deelnemer er voor zorgen dat sporters met autisme zich thuis voelen bij hen, in het team en binnen de vereniging. De bijscholing is op 23 maart 2015 van 19:00 tot 22:00 uur in Topsportcentrum Rotterdam (Van Zandvlietplein 20, 3077 AA Rotterdam). Deelname kost €15. Voor meer informatie kun je hier klikken.

Sporters met gedragsproblematiek (25 april & 16 mei)

Tijdens deze bijscholing leren de deelnemers gedragingen die voortkomen uit gedragsproblematiek, te herkennen en vooral te begrijpen in relatie tot de manier van handelen als trainer-coach. De cursus beslaat twee dagdelen: 25 april en 16 mei. Beide dagen van 10:00 tot 13:00 uur in Topsportcentrum Rotterdam (Van Zandvlietplein 20, 3077 AA Rotterdam). Deelname kost €20. Voor meer informatie kun je hier klikken.

Er is meer te winnen: coachen op sociaal gedrag (22 mei & 29 mei & 5 juni & 19 juni)

Naarmate je als trainer beter in staat bent een positief en stimulerend sportklimaat te creëren en daarnaast óók goed kunt reageren op verstorend gedrag, zal je bijdrage aan de sociale en persoonlijke ontwikkeling van je sporters groter zijn. Deze bijscholing bestaat uit vier avonden: 22 mei, 29 mei, 5 juni en 19 juni. Alle dagen van 19:00 tot 22:00 uur in Topsportcentrum Rotterdam (Van Zandvlietplein 20, 3077 AA Rotterdam). Deelname kost €40. Voor meer informatie kunt u hier klikken.

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Jolanda de Vries

Jolanda de Vries

Communicatieadviseur