Goed nieuws aan het einde van het eerste jaar van Challenge010: dit sportproject kan sowieso de komende twee jaar doorgaan. Stichting De Verre Bergen, de hoofdfinancier van Challenge010, heeft onlangs besloten de samenwerking te verlengen. Het doel is om nog meer jongeren van 12 t/m 16 jaar binnen Challenge010 te laten sporten en uiteindelijk door te laten stromen naar de betrokken sportverenigingen.

Eind oktober 2013 is Challenge010 officieel van start gegaan en is een succes gebleken. Inmiddels zijn er 555 leerlingen die verspreid over Rotterdam meedoen aan basketbal, zaalvoetbal, boksen of dans. Het doel van Challenge010 is meer Rotterdamse jongeren structureel te laten sporten via school en zo lid te laten worden van een club. Ze gaan de uitdaging aan met een schoolteam om de beste van de stad te worden of hun persoonlijke grenzen te verleggen. De jongeren die meedoen met Challenge010 zijn direct lid van de vereniging, het team wordt gecoacht door een docent lichamelijke opvoeding van school en getraind door trainers van een vereniging.

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Lennert van Driel

contentspecialist
Lennert van Driel