Om het sport- en beweegaanbod in de openbare ruimte, sportlocaties en/of recreatiegebieden te stimuleren, kunnen sportorganisaties, zoals sportverenigingen, vanaf woensdag 7 juli vouchers aanvragen van maximaal 5.000 euro. Organisaties met creatieve ideeën worden opgeroepen om een aanvraag te doen. Hierbij wordt op vijf criteria gelet: inclusiviteit, duurzaamheid, creativiteit, samenwerking en maatschappelijke bijdrage.

Het belang van sport en bewegen voor onze gezondheid is het afgelopen jaar nog duidelijker geworden dan het al was. De focus op sport en recreatief bewegen dichtbij en het liefst vanaf de voordeur is nu extra belangrijk. Door de coronacrisis is sporten in verenigingsverband minder mogelijk en bewegen veel mensen (te) weinig.

Stimuleren

De provincie Zuid-Holland en Team Sportservice hebben de handen in één geslagen en hebben de Voucherregeling beweegvriendelijke leefomgeving in het leven geroepen. De Voucherregeling is bedoeld om sporten en bewegen in de buitenruimte te stimuleren. Met name gemeenten, (sport)organisaties, sport -en wijkverenigingen en stichtingen met creatieve ideeën worden opgeroepen om een aanvraag te doen. Het zou wenselijk zijn als sportclubs hun aanvraag aandacht besteden aan/of richten op gepensioneerden, pubers en dreumesen. Ook een koppeling met buurtsportactiviteiten verhoogd de kans dat de aanvraag wordt gehonoreerd. Vouchers worden uitgereikt met een maximum van 5.000 euro per aanvraag. Per aanvraag is er een maximum van 2.500 euro voor hardware en een maximum van 2.500 euro voor software.

Aanvraag indienen

Organisaties kunnen vanaf 7 juli 2021 hier een aanvraag indienen. Let op: de termijn sluit zodra er 150 aanvragen binnen zijn, of als dat aantal niet gehaald wordt, op 28 juli 2021. Heb je interesse en/of wil je graag sparren met iemand van Rotterdam Sportsupport zodat we je kans op honorering kunnen vergroten (bv. op het criterium duurzaamheid en samenwerking)? Neem dan contact op met jouw verenigingsconsulent. We helpen je graag verder!


Klik hier voor meer informatie over de Voucherregeling beweegvriendelijke leefomgeving. 

Liana Landman

Liana Landman

Projectleider Vitale verenigingen

Meer weten?

Wil je de clubfinanciën beter organiseren? Heb je vragen over het opstellen van een begroting? Of wil je weten welke belastingregels van toepassing zijn?

Over deze onderwerpen kun je ons vragen stellen:

  • Alles voor de penningmeesters
  • Subsidies
  • Fondsen
  • Sponsoring
  • Overige inkomstenbronnen

Wij staan voor je klaar!

Marco van de Geer

Marco van de Geer

pedagogisch adviseur