In maart 2011 zijn Rotterdam Sportsupport, het Leger des Heils, St. Ontmoeting, Pameijer, Centrum Voor Dienstverlening (CVD) en de Federatie Opvang een pilot gestart: “Sport en bewegen in de maatschappelijke- en vrouwenopvang van Rotterdam”. Een groot deel van de cliënten van de opvanginstellingen is fysiek en mentaal niet in staat om de stap van re-integratie naar de maatschappij te maken. Sport en bewegen helpen om dit te verbeteren.

Het project is gericht op het realiseren van sport- en beweegaanbod voor de cliënten. Zo heeft in juni op initiatief van Pameijer een strandsportdag plaatsgevonden in Ouddorp. Rotterdam Sportsupport hoopt dat het uiteindelijk lukt om sportverenigingen te enthousiasmeren hiervoor, zodat de cliënten structureel gaan sporten en via de vereniging actief betrokken zijn bij de maatschappij.

Op woensdag 24 augustus is er opnieuw een sportdag, dit keer een landelijk evenement op sportpark Papendal. De verwachting is dat ruim 200 Rotterdammers naar Arnhem gaan voor een dag vol workshops, toernooien, etc. Een greep uit de sporten die aangeboden worden: boogschieten, kickbocksen, mountainbiken, nordic walking, softbal, voetbal, volleybal en zumba.

Voor deze dag zijn de opvanginstellingen nog op zoek naar vrijwilligers. Ben je jong of oud, man of vrouw, ben je sportief of juist niet, wil je meedoen? Je hoeft geen sportieve kanjer te zijn om mee te doen, het is ook een voordeel als je weet dat het soms lastig is om (weer) te gaan sporten. Ben je geïnteresseerd in meer informatie over het vrijwilliger zijn op 24 augustus? Neem dan contact op met Geertien Pols op telefoonnummer 06-53285616 of e-mail adres gpols@cvd.nl.

Sportverenigingen die meer informatie willen over de pilot kunnen contact opnemen met Marita Verkaik van Rotterdam Sportsupport. Telefoonnummer: 010-2429315. E-mail adres: m.verkaik@rotterdamsportsupport.nl.

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Stephan Vos

Stephan Vos

verenigingsconsulent Veilig sportklimaat