Heeft uw vereniging hulp nodig om een klus te klaren? Is er bijvoorbeeld behoefte aan helpende handen die het clubhuis opknappen? Grijp dan nu uw kans. Op vrijdag 20 en zaterdag 21 maart is het NLdoet, de grootste vrijwilligersactie van Nederland. Geef een duidelijke en enthousiaste omschrijving van de klus en vermeld wie blij zou zijn met het resultaat. Mogelijk dienen zich daarna belangstellende vrijwilligers uit de omgeving aan.

Maar liefst 325.000 Nederlanders waren vorig jaar actief tijdens NLdoet. Gezamenlijk voerden zij meer dan 8.600 klussen uit. Dat deden de vrijwilligers onder meer bij scholen, zorginstellingen en sportverenigingen. Zij vernieuwden bijvoorbeeld het clubhuis of maakten de accommodatie schoon. NLdoet, een actie van het Oranje Fonds, koppelt vrijwilligers digitaal aan organisaties die hulp goed kunnen gebruiken.

Soms gaan de werkzaamheden van de vrijwilligers gepaard met onkosten. Denk aan de aanschaf van hout of verf. Als u aan de voorwaarden voldoet, kunt u een maximale vergoeding van 400 euro tegemoetzien.

Let op: tot vrijdag 30 januari kunt u uw klus aanmelden en financiële bijdrage aanvragen. Het budget is beperkt, dus honorering van de financiële aanvraag is niet gegarandeerd.

Ook de medewerkers van Rotterdam Sportsupport zijn dit jaar actief tijdens NLdoet. Op 20 en 21 maart helpen zij Rotterdamse sportverenigingen en andere vrijwilligersorganisaties met klussen die zijn aangemeld bij NLdoet.

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Janny van Bergeijk

Janny van Bergeijk

verenigingsconsulent Leden