Hoe kun je als ouder zorgen dat je kind zich goed voelt tijdens het sporten? Hoe kan je als trainer of leider jouw spelers goed begeleiden? En hoe kun je als bestuurs- of commissielid de club nog sterker maken? V.O.C. gaat 16 maart met alle ouders en vrijwilligers naar de theatervoorstelling ‘Wel winnen, hè!’ over positief coachen.

Op zaterdagavond 16 maart 2013 vindt in theater Zuidplein in Rotterdam de voorstelling ‘Wel winnen, hè!’ plaats speciaal voor alle ouders van de jeugdleden van VOC en alle vrijwilligers. Het thema van deze leuke theatervoorstelling: hoe kunnen de vrijwilligers van V.O.C. een cultuur neerzetten waarin prestaties verbeteren, sportiviteit toeneemt, meer pubers lid blijven en het aantal vrijwilligers groeit? Het verhaal dat deze avond wordt gebracht, is gestoeld op praktijkervaringen van topcoaches en onderbouwd met jarenlang wetenschappelijk onderzoek.

Een aantal vrijwilligers van VOC heeft de voorstelling reeds gezien. Hein Kernkamp, leider E6: “Ik vond het een zeer leuke en leerzame voorstelling. Op zeer humoristische wijze wordt beeldend gemaakt welke weerstanden je tegenkomt als je veranderingen door wilt voeren. Het Zuidpleintheater vol met VOC-aanhang lijkt mij een prima doelstelling en ook haalbaar. Er is ook een theatercafé en de E-lijn van de metro stopt voor de deur. Kruipend naar huis is een optie!”

Ronald Dullemans, Technisch Jeugd coördinator: ”Het was een ongelooflijk leuke goed opgezette positieve avond, waarbij wetenschappelijk onderbouwd wordt verteld hoe je positief moet coachen, waardoor kinderen plezier en zelfvertrouwen krijgen. Absoluut een aanrader. Niet alleen handig voor op VOC, maar ook bruikbaar thuis en op het werk.” 

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Kitty Kalkman

Kitty Kalkman

projectleider Toekomstbestendige sportverenigingen / leidinggevende