De stormen die afgelopen dagen over ons land trokken hebben ook de Rotterdamse verenigingen niet gespaard. Van omgevallen bomen tot weggewaaide ballenvangers en ingestorte blaashallen, meerdere sportaccommodaties hebben kleinere of grote schade opgelopen. Wat kun je als vereniging doen bij stormschade?

Sportbedrijf Rotterdam

Vrijwel alle buitensportcomplexen in Rotterdam zijn in beheer van het Sportbedrijf Rotterdam, die verantwoordelijk is voor de velden en het hekwerk. Het Sportbedrijf heeft al een inventarisatie gemaakt van de schade aan hekwerk en velden en is druk bezig om onveilige situaties weer veilig te maken en schade te herstellen.
De opstallen (gebouwen) op de buitensportcomplexen zijn in de meeste gevallen van de vereniging. Dat betekent dat schade aan die opstallen door de vereniging zelf hersteld moet worden.

Huurt jouw vereniging velden van het Sportbedrijf? Stel je vragen over de afhandeling van de schade aan hekwerk en velden bij hen via info@sportbedrijfrotterdam.nl of 010-8080880.

Overige verhuurders

Er zijn ook verenigingen die gebruik maken van een accommodatie die ze huren van de gemeente Rotterdam of van een andere verhuurder. Huur je als vereniging alleen de grond en zijn de opstallen in eigendom? Dan komt de stormschade voor rekening van de vereniging zelf. Als je de opstallen huurt, neem dan bij schade contact op met de verhuurder.

Verzekering

Of je als vereniging verzekerd bent tegen stormschade en welk deel van de schade gedekt wordt, is afhankelijk van de voorwaarden van de afgesloten verzekering. Neem bij schade dus altijd contact op met je verzekeraar. Als je stormschade hebt komt er vaak veel op je af. Verzekeringen, puinruimen en herstelwerkzaamheden, maar ook praktische zaken als het informeren van leden en zoeken naar tijdelijke alternatieven als sportveld of clubgebouw niet gebruikt kan worden.

Heb je hier hulp bij nodig of wil je even sparren? Neem dan contact op met de verengingsconsulent van Rotterdam Sportsupport in jouw gebied.

Liana Landman

Projectleider Vitale verenigingen
Liana Landman

Meer weten?

Wil je jouw accommodatie beter benutten? Heb je vragen over toegankelijkheid of duurzaamheid? Of wil je verbouwen, uitbreiden of verhuizen?

Over deze onderwerpen kun je ons vragen stellen:

  • Fondsen en subsidies
  • Duurzaamheid
  • Wet- en regelgeving
  • Vergunningen
  • Extern reclamebeleid

Wij staan voor je klaar!

Ellen Breedveld

projectmedewerker Meer volwassen Rotterdammers met een gezondheidsachterstand blijvend in beweging
Ellen Breedveld