Het oplopend aantal besmettingen in Rotterdam baart veel mensen zorgen. Afgelopen weken zijn ook de eerste coronabesmettingen bij Rotterdamse sportverenigingen vastgesteld. De leden van de betreffende verenigingen zijn hier door het bestuur over geïnformeerd. Deze clubs gaan, na overleg met de GGD, gedeeltelijk of soms geheel dicht voor 10 dagen of komen tot andere passende maatregelen. Rotterdamse verenigingen die te maken hebben/krijgen met een coronabesmetting dienen te bellen naar GGD Rotterdam-Rijnmond via 010-4438031. De GGD adviseert verenigingen op basis van de specifieke situatie over te nemen maatregelen.

‘Wij willen benadrukken dat het in het belang van alle sporters en verenigingen is dat iedereen zich aan de basisregels én de door de club genomen maatregelen houdt. Verenigingsbesturen dragen een grote verantwoordelijkheid en nemen deze veelal ook. Zij kunnen dit echter niet alleen en hebben medewerking van kader, leden, ouders en toeschouwers nodig. We moeten met elkaar de kans op besmettingen zo klein mogelijk maken. Heeft jouw vereniging moeite om de sport veilig en verantwoord te organiseren? Neem contact met ons op, we denken graag met je mee!’ aldus Liesbeth van der Meer, strategisch adviseur bij Rotterdam Sportsupport.

Van der Meer vervolgt: ‘Ook verenigingen waar een besmetting heeft plaatsgevonden en hulp wensen bij het uitvoeren van de adviezen van GGD kunnen bij ons terecht. Daarnaast raden we verenigingen aan om met spelers en ouders in gesprek te blijven over risico’s van deelname en persoonlijke afwegingen. Ga hierbij uit van ieders goede bedoelingen en probeer elkaars keuzes te begrijpen en te respecteren. We hopen er bovenal een gezond en mooi sportseizoen van te maken!’

Vragen?

Voor het melden van een coronabesmetting op de club dien je te bellen naar GGD Rotterdam-Rijnmond via 010-4438031. Voor andere vragen met betrekking tot het coronavirus en Rotterdamse sportverenigingen, kun je rechtstreeks contact opnemen met Liesbeth van der Meer via coronavirus@rotterdamsportsupport.nl. Klik hier voor een overzicht van alle artikelen over coronamaatregelen & sportverenigingen.

Meer weten?

Wil je meer leden binden aan jouw club? Heb je vragen over het aanbieden van sport voor nieuwe doelgroepen. Of wil je werk maken van ledenbehoud?

Over deze onderwerpen kun je ons vragen stellen:

  • Ledenwerving
  • Ledenbehoud
  • Ondernemerschap
  • Doelgroepadvies
  • Nieuw, flexibel sportaanbod

Wij staan voor je klaar!

Marita Verkaik

Marita Verkaik

manager / plaatsvervangend directeur