Werkgevers in de sport (WOS) looft twee prijzen uit met een totaalwaarde van 1.500 euro voor het beste, meest effectieve en aansprekende filmpje om het sporten veiliger te maken. We dagen je uit namens je sportvereniging een filmpje (met mobiele telefoon of camera) te maken, waarin jij op een creatieve en inspirerende manier uitlegt hoe jouw idee bijdraagt aan een veiliger sportklimaat. Pak dus jouw mobiele telefoon, doe mee aan de wedstrijd ‘Win met Veilig Sporten’ en leg jouw idee om het sporten veiliger te maken vast.

De wedstrijd
De wedstrijd is opgezet om goede ideeën, die bij individuele sporters of sportteams bestaan, onder een groter publiek bekend te maken. In de rol van werkgeversorganisatie is de WOS (‘Werkgevers in de Sport’) gestart met een programma om de bewustwording van veiligheid bij het sporten te vergroten. Dat doet de WOS niet alleen door te zorgen voor een up-to-date branche RI&E en die ter beschikking te stellen voor alle werkgevers in de sportsector, maar ook de praktische oplossingen beschikbaar te maken voor de aangesloten leden.

Video voor bestuur sportverenigingen
De Werkgevers in de Sport (WOS) staat voor goed werkgeverschap en wil met de Sport RI&E een concrete bijdrage leveren aan een veilig sportklimaat. Wat is mooier dan hierin een bijdrage te leveren. Het veiliger maken van de sportomgeving en ook nog een mooie prijs te winnen voor jouw sportclub? Lobke, waarnemend directeur van de WOS, vertelt in onderstaande film hier meer over.

Video om te delen
Een sportklimaat waarin je met plezier sport, veilig kunt sporten en jezelf kan zijn. Niet alleen van belang voor de sportclub, maar ook voor die vrijwilliger achter de bar, voor de ouders die hun kinderen op de sportclub laten sporten, voor de bezoekers die wedstrijden bijwonen. Kortom voor iedereen. Deel deze video en kom in actie!

Hoe doe ik mee?
Iedere sporter of sportteam in Nederland kan een idee om zijn of haar sport veiliger te maken inzenden. Het inzenden moet door het maken van een kort videofilmpje, bijvoorbeeld met een mobiele telefoon. De duur van dit filmpje mag maximaal 2 minuten (120 seconden) zijn. Het hoeft niet gemonteerd te zijn, maar dat mag natuurlijk wel.

De stappen die doorlopen moeten worden voor het inzenden zijn de volgende:

  1. Filmpje maken
  2. Filmpje uploaden naar YouTube
  3. Profiel aanmaken op www.sportrie.nl
  4. Titel, bijschrift en toelichting invullen
  5. De link (koppeling) naar het YouTube filmpje invullen
  6. Bijdrage definitief inzenden met een druk op de knop

Klik hier om te zien wat je kunt winnen

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Emile van der Weg

verenigingsconsulent Organisatie
Emile van der Weg