Welke clubvrijwilliger verdient volgens jou een Koninklijk lintje of een gemeentelijke onderscheiding? Burgemeester Ahmed Aboutaleb roept Rotterdammers op om vrijwilligers binnen hun verenging of stichting voor te dragen voor een Koninklijk of gemeentelijke onderscheiding.

“Het is geweldig dat er in Rotterdam zoveel sportverenigingen actief zijn,” aldus Aboutaleb. “En dat kan alleen door de fantastische inzet van al die vrijwilligers. U kent ze vast binnen uw vereniging, club of stichting. Ik wil graag onderstrepen hoe belangrijk hun werk is voor de club en voor de stad en ik roep u op om mensen die al jaren actief zijn, voor te dragen voor een Koninklijk lintje of een gemeentelijke onderscheiding. Ze verdienen het!”

Mogelijkheden

Nel van der Kolk kan je precies vertellen wat de mogelijkheden zijn. De adviseur Externe Relaties, Kabinet & Protocol van de gemeente Rotterdam is te bereiken via onderscheidingen@rotterdam.nl en 06 10 90 78 24.

In het zonnetje

De stad telt maar liefst 170.000 vrijwilligers. Velen maken zich verdienstelijk bij een sportvereniging. Zonder hun onbaatzuchtige inspanningen zou sport onmogelijk zijn. Het is dan ook belangrijk dat verenigingen weten welke weg ze kunnen bewandelen om vrijwilligers in het zonnetje te zetten. Met Van der Kolk kun je bijvoorbeeld bespreken of bijvoorbeeld die trouwe barmedewerker, clubscheidsrechter, trainer, penningmeester of andere gewaardeerde vrijwilliger een onderscheiding kan krijgen en, zo ja, welke. Van der Kolk vertelt je ook wat de procedure is.

Meer weten? Informatie over Koninklijke onderscheidingen vind je hier en over gemeentelijke onderscheidingen hier. Let op: nomineren voor de Koninklijke onderscheidingen kan tot 1 juli. Wees er dus snel bij!

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Marcella Somers

Marcella Somers

officemanager