Naast de aanpassingen op de club om sport te kunnen aanbieden in de nieuwe anderhalve meter samenleving, zijn verenigingen ook druk bezig om financieel te overleven. Een aantal clubs, die in acute financiële nood verkeert, heeft al een beroep gedaan op het steunfonds vitale verenigingen. Maar we constateren ook dat sommige verenigingen betalingen hebben doorgeschoven naar het komende seizoen.

Doordat de effecten van de landelijke en lokale maatregelen, het zogenaamde na-ijleffect, (minimaal) het komende seizoen nog doorwerken, kunnen er onzekerheden ontstaan in de begroting. Denk hierbij aan:

  • Lagere kantineomzet
  • Minder contributie inkomsten door ledenterugloop
  • Minder/geen toernooien en grote evenementen
  • Bij sommige sporten mogen minder leden actief zijn (vooral binnensporten zoals zwemmen) waardoor het aanbod duurder zal zijn
  • Sponsoren die zijn weggevallen
  • Achterstallige betalingen van het afgelopen seizoen

Het advies: stel de begroting voor het komende seizoen z.s.m. op zodat deze onzekerheden zichtbaar worden. Als er in de begroting voor het komende seizoen gaten ontstaan, die de vereniging niet zelf op een verantwoorde manier kan dichten, dan gaan we hier graag over in gesprek. Dus verwacht je als club het komende seizoen geen sluitende begroting te kunnen presenteren? Meld je dan bij Paul Baans, verenigingsconsulent financiën, p.baans@rotterdamsportsupport.nl.  

Paul Baans

Paul Baans

Verenigingsconsulent financiën

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Anne Nurra

Anne Nurra

combinatiefunctionaris (meiden)voetbal