Wil je weten welke kansen het meiden- en vrouwenvoetbal voor je vereniging biedt? Komt dan aanstaande vrijdag naar het Voetbalfestival in het Sparta Stadion.

Het Voetbalfestival op 12 mei is een voorproefje op het EK Voetbal voor Vrouwen, dat van 16 juli tot 6 augustus plaatsvindt in Nederland. De KNVB, Gemeente Rotterdam, Sparta Rotterdam en voetbalvereniging XerxesDZB willen met het Voetbalfestival meer Rotterdamse meiden en moeders laten kennismaken met deze balsport. Zij kunnen deelnemen aan verschillende voetbalactiviteiten, zoals een spellencircuit en een EK-quiz & spelregelworkshop.

Verenigingen
Bestuursleden, trainers en coaches kunnen tijdens het evenement zien welke kansen het meiden- en vrouwenvoetbal biedt voor hun vereniging. Zo is er een workshop ‘Train de Trainer’. Hierin reikt de KNVB allerlei handvatten aan om een leuke en leerzame training neer te zetten. Hierbij wordt specifiek ingegaan op sociale omgang en wensen en behoeften van meiden. Daarnaast staat de workshop ‘Diversiteit in voetbal’ op het programma, speciaal voor bestuurders, coördinatoren en begeleiders van (meiden)teams.

Inschrijven
Wil je je inschrijven voor één van de activiteiten tijdens het Voetbalfestival van komende vrijdag? Klik dan hier. Deelnemen is gratis en aanmelden kan nog tot en met morgen. Het Voetbalfestival vindt plaats in het Sparta Stadion (Spartapark Noord 1, 3027 VW, Rotterdam). Parkeren kan op P1.
Voor meer informatie over het EK, het speelschema en de deelnemende teams, kijk op http://www.weuro2017.nl.

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Stephan Vos

Stephan Vos

verenigingsconsulent Veilig sportklimaat