Kent of weet je iemand die zich vaak belangeloos inzet voor je sportvereniging en die het verdient om daarvoor beloond te worden? Met de verkiezingen ‘Reus van een kanjer’ en ‘Meer dan handen’ is dit de kans om iemand in het zonnetje te zetten. Lees hier alles over de twee verkiezingen.

‘Reus van een kanjer’
Dit jaar vindt voor de tweede keer de uitreiking van de ‘Rotterdamse Reus’ plaats. Deze uitreiking is vernoemd naar de historische Rotterdammer Rigardus Rijnhout. Door zijn opvallende lengte van 2,38 meter stond hij bekend als de Reus van Rotterdam en wordt daarbij herdacht als een van de vriendelijkste stadsgenoten. De ‘Reus van een kanjer’ is een stedelijke waarderingsprijs voor kinderen en/of jongeren tot en met 27 jaar. Voor volwassenen zijn er al een aantal (denk onder andere aan de Erasmusspeld). Maar ook op jonge kanjers die zich op een bijzondere manier inzetten voor anderen of voor de stad, zijn we heel trots! Voordrachten kunnen tot en met 25 oktober hier worden ingediend.

‘Meer dan handen’
Vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties maken kans op geldprijzen in de landelijke verkiezing ‘Meer dan handen’. De gemeente Rotterdam kan hiervoor mensen en organisatie aanmelden. Je kunt nu iemand van jouw vereniging voordragen bij de gemeente Rotterdam. Het ministerie van VWS (Volksgezondheid, Welzijn en Sport) reikt deze prijzen in 2019 voor de zevende keer uit. Hiermee zet het ministerie inspirerende voorbeelden in het zonnetje en spreekt zij haar waardering uit voor vrijwilligers. Gemeenten melden zelf plaatselijke vrijwilligersorganisaties en -initiatieven en vrijwilligers aan bij het VWS. Je kunt jouw vrijwilligersinitiatieven en/of individuele vrijwilligers tot 25 oktober voordragen bij de gemeente Rotterdam via deze link.

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Lennert van Driel

Lennert van Driel

contentspecialist