Jongeren begeleiden naar een eerste baan of op de weg terug naar de arbeidsmarkt. Futuro maakt een-tweetjes met XerxesDZB. In het kader van een leerwerktraject worden vrijwilligers getraind om als steward supporters op professionele wijze te begeleiden tijdens wedstrijden van het eerste team.

‘Tijdens onze leerwerktrajecten zetten wij vaak sport in. Sport brengt je discipline bij en sport leert je vertrouwen op mensen met wie je samenwerkt in een team. Dat zijn zaken die ook belangrijk zijn op veel andere terreinen.’ Aan het woord is Olaf Vos. Hij is partner bij Futuro Advies. Het bedrijf geeft klanten – bijvoorbeeld gemeenten – raad over manieren om overlastgevende personen aan te pakken. Daarvoor is een eigen methodiek ontwikkeld. Futuro Advies kan die ook zelf in de praktijk brengen. De organisatie heeft leerwerkbedrijven waar mensen bijvoorbeeld worden opgeleid tot beveiliger. Futuro Advies is sinds kort betrokken bij XerxesDZB, een van de deelnemers aan Sportplus. Een groep stewards zal door het bedrijf worden getraind als stadionsteward.

De deelnemers worden getoetst op hun kwaliteiten als beveiliger om eventueel na een opleiding te kunnen doorstromen richting het beveiligingsvak. Gedurende het komende seizoen gaan zij aan de slag rondom duels van het eerste team.

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Maurits Morsink

Maurits Morsink

verenigingsconsulent organisatie