Een sessie creatief denken, een kleine korfbalpubquiz, een vraag&antwoord-rondje en dat allemaal onder het genot van een borrel. Sportplusvereniging NIO organiseerde onlangs een digitale borrel voor een deel van haar leden. Ook Rotterdam Sportsupport en wethouder Sven de Langen sloten aan bij de call.    

Welke acties kun je bedenken om op een creatieve manier geld in de clubkas te brengen van NIO? Met deze vraag gingen de jonge leden van de Rotterdamse korfbalvereniging, vooral variërend in de leeftijd van 16 tot 25 jaar, aan de slag. En niet zonder succes, want deze sessie leidde al snel tot creatieve ideeën en inzichten. Eén van de uitkomsten was bijvoorbeeld om een actie te houden met de verkoop van zelfgemaakte brownies. Met dit idee is de club inmiddels enthousiast van start gegaan. Leuk detail: wethouder De Langen is de eerste afnemer van de brownies, die de vereniging binnenkort uitdeelt op het Rotterdamse stadhuis.   


Vraag&antwoord

Er was tijdens deze digitale borrel ook ruimte voor een vraaggesprek met De Langen. De wethouder beantwoordde tussen het borrelen en de spelletjes door vragen van de korfballers uit Hillegersberg-Schiebroek. Zo heeft de club de ambitie om in de toekomst het huidige korfbalveld te vervangen, bij voorkeur door een veld met kleinere afmetingen. De vraag aan de wethouder hoe dit te realiseren. Maar er werden ook luchtige vragen gesteld en beantwoord, bijvoorbeeld over hoe de werkdag van de wethouder er op dit moment uitziet. Met de DigiBorrel blijft De Langen, juist in deze periode, betrokkenheid bij de Rotterdamse sportverenigingen.
“We kijken terug op een geslaagde borrel,” zegt Percy Isenia van Rotterdam  Sportsupport. “De sfeer was ontspannen en ongedwongen en de inbreng van de deelnemers was heel waardevol. Hierdoor ontstonden veel nieuwe ideeën en inzichten waarmee NIO direct aan de slag kan.”

Wil jouw vereniging ook een digitale borrel organiseren of heb je vragen over het thema ledenbinding? Neem dan contact op met Percy Isenia via p.isenia@rotterdamsportsupport.nl of bel naar 010-2429315.
Heb je tips en inspiratie nodig voor verenigen in coronatijd? Lees hier de mooiste initiatieven in Rotterdam en omstreken!

Meer weten?

Wil je meer leden binden aan jouw club? Heb je vragen over het aanbieden van sport voor nieuwe doelgroepen. Of wil je werk maken van ledenbehoud?

Over deze onderwerpen kun je ons vragen stellen:

  • Ledenwerving
  • Ledenbehoud
  • Ondernemerschap
  • Doelgroepadvies
  • Nieuw, flexibel sportaanbod

Wij staan voor je klaar!

Marco van de Geer

Marco van de Geer

pedagogisch adviseur