Afgelopen vrijdag heeft wethouder Sven de Langen deze brief gestuurd aan de Rotterdamse sportverenigingen. Hij benadrukt hierin hoe trots hij is op de Rotterdamse sportwereld. “De veerkracht die verenigingen tonen en de creatieve manieren van verenigen die ik in onze stad zie ontstaan doen mij veel goed. Sport verbindt! En juist in tijden van de coronacrisis, is dit van onschatbare waarde.” Ook via de website van de gemeente Rotterdam onderstreept de sportwethouder het belang van veilig bewegen: “We vinden het belangrijk dat kinderen en jongeren weer veilig kunnen bewegen. We kijken daarom actief naar de buitensportaccommodaties en sportverenigingen en wat we daar kunnen organiseren. We zijn heel blij met de positiviteit en het enthousiasme waarmee sportverenigingen hiermee met ons aan de slag gaan.”

Om actief vinger aan de pols te houden over het verloop van de openstelling voor jeugd en de verdere impact van het coronavirus op sportverenigingen heeft de wethouder een gelegenheidselftal opgericht dat met de gemeente in gesprek gaat en waar gewenst adviseert over effecten en maatregelen rondom corona. Deze klankbordgroep bestaat uit zeven verenigingen en de directeuren van Sportbedrijf Rotterdam, Rotterdam Topsport en Rotterdam Sportsupport. Rotterdam Sportsupport is gevraagd de gesprekken digitaal te faciliteren. De belangrijkste uitkomsten zullen via de website van Rotterdam Sportsupport worden gedeeld.

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Miranda Monster

Miranda Monster

verenigingsconsulent Accommodatie