Het AD wil de inzet van vrijwilligers op de amateurclubs belonen en organiseert daarom de verkiezing ‘Clubhelden van de amateursport’. Zonder de energie, passie en liefde van de vrijwilligers kunnen de sportverenigingen niet bestaan, vandaar dit initiatief. Ken jij een clubheld die eens in het zonnetje moet worden gezet? Nomineer deze held!

In de periode 14 maart tot en met 26 april kan er in iedere gemeente in Nederland gestemd worden op de clubhelden. Zorg ervoor dat de vrijwilliger die zoveel voor jouw club betekent dé clubheld van de amateursport wordt en breng je stem uit! Per gemeente wint er een clubheld met de beste gemiddelde waardering en een clubheld met de meeste stemmen. Ook clubhelden van kleinere clubs kunnen dus een titel winnen! Wel zijn er minimaal 50 stemmen nodig om kans te maken op een titel.

Prijzen

De gemeentewinnaars ontvangen een oorkonde en een abonnement op het Algemeen Dagblad. De clubhelden die in de provincies de meeste stemmen krijgen, mogen tijdens de Award Uitreiking een Award in ontvangst nemen. Bovendien krijgen ook zij een oorkonde. De landelijke winnaar ontvangt maarliefst 25.000 euro voor zijn of haar club. De landelijke nummers twee en drie krijgen respectievelijk 2.500 en 1.000 euro voor de club.

Ook een stem uitbrengen kan een leuke prijs opleveren. Iedereen die vanaf 14 maart 2015 stemt maakt kans op mooie prijzen zoals 25 kaarten voor een wedstrijd van het Nederlands Elftal voor zijn of haar vereniging. Kijk hier voor meer informatie.

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Anouk Meeter

Anouk Meeter

verenigingsconsulent Feijenoord, Delfshaven en Centrum