Kent u een Rotterdammer of organisatie in onze stad die zich inzet voor kinderen? Nomineer deze dan voor de Rotterdamse Kinderrechten Award. U kunt vanaf maandag 27 augustus nomineren.

De uitreiking is op 20 november 2018, op de Internationale Dag van de Rechten van het Kind. De gemeente reikt een bedrag van € 2.500 uit aan een Rotterdammer en een bedrag van €10.000 aan een Rotterdamse organisatie (stichting, school, instelling etc.). Beide geldbedragen zijn bedoeld om te investeren in mooie projecten voor kinderen.

Kansrijke initiatieven
Bij de nominatie gaat het om initiatieven die bijdragen aan het gezond, veilig en kansrijk opgroeien van Rotterdamse kinderen tussen 0 en 18 jaar. Denk aan een buurtbewoner die een veilige plek biedt aan een kind dat het thuis moeilijk heeft. Een leraar die online pesten onder jongeren tegengaat. Een organisatie die sportactiviteiten in de wijk organiseert, zodat kinderen even weg zijn uit een onveilige thuissituatie. Of een stichting met een sport- en spelaanbod voor jongeren die niet met het reguliere aanbod kunnen meedoen. Grote én kleine initiatieven; ieder verhaal telt.

Wie nomineert u?
Kent u een Rotterdammer en/of organisatie die de Rotterdamse Kinderrechten Award verdient? Door iemand te nomineren, helpt u mee om aandacht te vragen voor kinderrechten. De website waarop u kunt nomineren, is vanaf maandag 27 augustus te bezoeken: www.rotterdam.nl/kinderrechtenaward. Nomineren kan tot en met vrijdag 5 oktober 2018

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Martine Willemse

verenigingsconsulent Toekomstbestendige sportverenigingen
Martine Willemse