De Sport Awards Rotterdam-Rijnmond vormt de jaarlijkse afsluiting van het Rotterdamse sportjaar. Het evenement is hét sportfeest waar met mensen uit de verenigingssport, topsport, politiek en het bedrijfsleven wordt teruggeblikt op het afgelopen sportjaar. Eind december maakt RTV Rijnmond op tv de genomineerden bekend en op 11 februari vindt de awarduitreiking plaats tijdens het ABN AMRO World Tennis Tournament in Ahoy. Iedere Rotterdammer kan in januari een stem uitbrengen op zijn/haar favorieten en bepaalt zo mede de winnaars van de awards.

Naast de topsport, kan juist ook de breedtesport in de prijzen vallen! Zo kun je vanaf nu individuen en clubs aandragen voor de volgende awards:

Sportvrijwilliger
Welke vrijwilliger zet zich voor jouw vereniging of bij sportevenementen intensief in en verdient dit jaar de felbegeerde titel ‘Sportvrijwilliger van het jaar’? Klik hier om een vrijwilliger te nomineren. Wil je meerdere individuen voordragen? Je kunt het formulier meerdere keren invullen.

Leukste Kluppie
Is jouw vereniging, stichting of sportaanbieder de leukste van Rotterdam? Klik hier om jouw ‘kluppie’ te nomineren voor de titel ‘Leukste Kluppie van het jaar’! De award ‘Leukste Kluppie’ is de opvolger van de verkiezing ‘Ons Kluppie’ die tot 2018 jaarlijks werd georganiseerd door RTV Rijnmond en Rotterdam Sportsupport. Nieuw is dat, door de samenwerking met het Sportbedrijf Rotterdam, nu ook commerciële aanbieders in aanmerking komen voor de award!

Meer dan Sport Award
Iedere sportaanbieder is van grote maatschappelijke waarde voor Rotterdam. Er zijn echter aanbieders, initiatieven, rolmodellen en andere organisaties en personen die via sport van extra betekenis zijn voor Rotterdammers. Denk aan: Sport voor ouderen, gehandicaptensport, taalles voor ouders, peutergym of bijvoorbeeld een zorg- of welzijnsorganisatie die de kracht sport benut binnen hun werk. Klik hier om jouw favoriet te nomineren voor de ‘Meer dan Sport Award’.

Je mag jouw vereniging, stichting of sportaanbieder aandragen voor meerdere awards. Aanmelden kan t/m 7 december. Tijdens de Sport Awards Rotterdam-Rijnmond worden ook de prijzen uitgereikt voor de Rotterdamse sportman, sportvrouw, sportploeg, sportcoach en sporttalent. Houd voor meer informatie onze website in de gaten!

De organisatie van de Sport Awards Rotterdam-Rijnmond is in handen van Gemeente Rotterdam, Rotterdam Topsport, Sportbedrijf Rotterdam, Rotterdam Sportsupport en RTV Rijnmond.

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Bryan Bastiaanse

Bryan Bastiaanse

coördinator monitoring en verantwoording projecten