De Sport Awards Rotterdam-Rijnmond vormt de jaarlijkse afsluiting van het Rotterdamse sportjaar. Het evenement is hét sportfeest waar met mensen uit de verenigingssport, topsport, politiek en het bedrijfsleven wordt teruggeblikt op het afgelopen sportjaar. Eind december maakt RTV Rijnmond op tv de genomineerden bekend en op 10 februari vindt de awarduitreiking plaats tijdens het ABN AMRO World Tennis Tournament in Ahoy. Iedereen kan mensen/organisaties voordragen voor één of meerdere Awards. Een jury bepaalt vervolgens de drie genomineerden en vanaf januari kun je je stem uitbrengen op jouw favorieten en bepaal je zo mede de winnaars van de awards.

Naast de topsport, kan juist ook de breedtesport in de prijzen vallen! Zo kun je vanaf nu individuen en verenigingen, stichtingen en (commerciële) aanbieders aandragen voor de volgende awards:

Sportvrijwilliger
Welke vrijwilliger zet zich voor jouw vereniging of bij sportevenementen intensief in en verdient dit jaar de felbegeerde titel ‘Sportvrijwilliger van het jaar’? Klik hier om een vrijwilliger te nomineren. Wil je meerdere individuen voordragen? Je kunt het formulier meerdere keren invullen.

Leukste Kluppie
Rotterdam is vele leuke sportaanbieders rijk. Is jouw vereniging, stichting of (commerciële) sportaanbieder de leukste van Rotterdam? Klik hier om jouw ‘kluppie’ te nomineren voor de titel ‘Leukste Kluppie van het jaar’!

Meer dan Sport Award
Iedere sportaanbieder is van grote maatschappelijke waarde voor Rotterdam. Er zijn echter aanbieders, initiatieven, rolmodellen en andere organisaties en personen die via sport van extra betekenis zijn voor Rotterdammers. Denk aan: Sport voor ouderen, gehandicaptensport, taalles voor ouders, peutergym of bijvoorbeeld een zorg- of welzijnsorganisatie die de kracht sport benut binnen hun werk. Klik hier om jouw favoriet voor te dragen voor de ‘Meer dan Sport Award’.

In aanloop naar de awarduitreiking zullen de genomineerden in beeld worden gebracht door RTV Rijnmond. Een mooie kans voor verenigingen, stichtingen, sportaanbieders en sportinitiatieven om meer bekendheid te krijgen in en rondom Rotterdam. Je mag jouw vereniging, stichting of sportaanbieder aandragen voor meerdere awards. Aanmelden kan t/m 13 november. Tijdens de Sport Awards Rotterdam-Rijnmond worden ook de prijzen uitgereikt voor de Rotterdamse sportman, sportvrouw, sportploeg, sportcoach en sporttalent. Houd voor meer informatie onze website in de gaten!

De organisatie van de Sport Awards Rotterdam-Rijnmond is in handen van Gemeente Rotterdam, Rotterdam Topsport, Sportbedrijf Rotterdam, Rotterdam Sportsupport en RTV Rijnmond.

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Marco van de Geer

Marco van de Geer

pedagogisch adviseur