Wie wint op maandag 16 december de Rotterdamse Gehandicaptensportprijs 2013? Klinkt er gejuich bij RHV Leonidas (hockey), Stichting Plons (zeilen) of GoSports (zwemmen en paardrijden)? Tot 9 december kon worden gestemd. De uitslag wordt bekendgemaakt tijdens de Sport Awards Rotterdam-Rijnmond in het nieuwe Luxor Theater.

De verenigingen die helaas niet winnen, zijn honkbalvereniging HSV Saints en korfbalvereniging Nikantes. Evenals de drie genomineerde clubs doorstonden ze wel de eerste selectie en presenteerden ze zich onlangs met een filmpje op RTV Rijnmond.

GoSports is een vereniging voor mensen met een verstandelijke of meervoudige beperking. Het draait er om wat het lid wil. Wenst dat bijvoorbeeld een zwemdiploma te halen, dan wordt daar aan gewerkt. Wordt geen diploma geambieerd, dan is het ook goed. Dezelfde instelling heeft de club – op kleinere schaal – met paardrijden. Het motto: plezier staat voorop, maar wie een prestatie wil leveren, krijgt extra hulp.

Stichting Plons kent een breed spectrum aan activiteiten. Zo wordt onder begeleiding gezeild door mensen met een verstandelijke beperking en scholieren uit het speciaal onderwijs. Stichting Plons heeft ook een driemans-boot voor zeilers met een lichamelijke beperking die trainen voor de Paralymische Spelen. Bovendien zijn drie teams van mensen met een verstandelijke beperking gevormd die zich voorbereiden op de Special Olympics in 2014. Dat is een internationaal evenement voor mensen met een verstandelijke beperking.

Hockeyvereniging RHV Leonidas bedient zowel kinderen en jongvolwassenen met een verstandelijke beperking als kinderen met een lichamelijke beperking. Kinderen met een beperking zijn onderdeel van de maatschappij en de vereniging streeft ernaar een afspiegeling te zijn van die maatschappij, zo luidt één van de motivaties.

De uitreiking van de Sport Awards Rotterdam-Rijnmond is hét Rotterdamse sportfeest van het jaar. Niet alleen wordt de winnaar van de Gehandicaptensportprijs 2013 bekendgemaakt, maar ook de Rotterdamse Sportman, Sportvrouw, Sportploeg, Sportcoach, Sportvrijwilliger en het Rotterdamse Sporttalent van het Jaar. Hier zijn de genomineerden te zien. Het evenement wordt georganiseerd door Rotterdam Sportstad (Gemeente Rotterdam, Rotterdam Topsport en Rotterdam Sportsupport) en RTV Rijnmond.

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Emily Valks

Emily Valks

pedagogisch adviseur