Het nieuwe Luxor Theater was ook dit jaar het terrein voor de Rotterdam Sportstad Awards. Op maandag 16 januari ’12 stond Wilfried de Jong aan het roer van de 25e sportverkiezing van Rotterdam. De awards werden uitgereikt aan Rotterdams Sportman, Sportvrouw, Sportploeg, Sportcoach en Sporttalent van 2011. Tevens werd de Gehandicaptensportprijs uitgereikt, ging er een award naar de Rotterdamse Sportvrijwilliger en werden de sportkampioenen van de Rotterdamse sportverenigingen gehuldigd.

Het Nederlands honkbalteam werd dit jaar Wereldkampioen en vanwege deze prestatie werd Diegomar Markwell uitgeroepen tot Rotterdams Sportman 2011. In de verkiezing onder de topsporters versloeg hij hockeyer Jeroen Hertzberger en bridger Sjoert Brink. Het was Hertzberger zijn derde nominatie op rij.

Na Elisabeth Willeboordse in 2010 mag ook dit jaar een judoka zich Rotterdams Sportvrouw noemen. Edith Bosch versloeg in deze categorie korfbalster Suzanne Struik en hockeyster Claire Verhage. Edith Bosch behaalde in 2011 goud tijdens EK Judo, zilver bij het WK Judo en drie keer goud bij het Grand Prix Baku, Grand Slam Moskou en Grand Prix Amsterdam.

Rotterdam Atletiek dames werd vorig jaar nog uitgeroepen tot Rotterdams Sportploeg van het jaar. Ook dit jaar waren ze genomineerd, maar het was Rotterdam Volleybal die er met de titel vandoor ging. In deze categorie wonnen de heren het van Rotterdam Atletiek dames en Victoria Squash heren. Alledrie de ploegen werden in 2011 Nederlands Kampioen.

Haar pupil werd Rotterdams Sportvrouw 2011 en Marjolein van Unen (judo) is dit jaar gekozen tot Rotterdams Sportcoach. Van Unen is bondscoach van o.a. Edith Bosch waarmee ze goud op het EK won en zilver tijdens het WK. Ton Dunk (boksen) en Paul van Ass (hockey) waren de andere genomineerden.

Dit jaar weer een korfballer die er met de award voor Rotterdams Sportvrijwilliger vandoor ging. Nico Hof van ckv N.I.O was de gelukkige. Hij nam het op tegen Rob Hooijkaas van TC Schiebroek en Ricardo Oschatz van Roeivereniging Nautilus. Klik hier voor het gehele bericht over deze winnaar in deze categorie.

Ook dit jaar een karateka die de award voor Rotterdams Sporttalent wint. De 17-jarige Laury Vogelzang won het van Jules Peters (honkbal) en Maud Megans (waterpolo). Het was een erg succesvol jaar voor dit jonge talent. Vogelzang won veel prijzen op internationale evenementen, waaronder: brons tijdens WJK in Maleisie, brons bij EJK in Servië, zilver tijdens het NK en vier keer goud bij het Grand Prix in Leuven, Luxemburg Open, Krokoyama Cup en de Grand Prix in Tsjechië. Daarbij werd ze verkozen tot Talent van Thorbecke 2011.

Z&PC Rotterdam ontving de Gehandicaptensportprijs 2011. Tennisvereniging Alexanderstad en RWC Ahoy waren de andere genomineerden. Klik hier voor het complete bericht over de winnaar in deze categorie.

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Liana Landman

Liana Landman

projectleider Vitale sportverenigingen / verenigingsconsulent Accommodatie en Organisatie