Het WK tafeltennis staat niet alleen in het teken van topsport. Rond het kampioenschap staan tal van andere evenementen op de agenda tot tevredenheid van toernooidirecteur Ton van Happen.

‘Natuurlijk draait het om acht dagen topsport, maar ik kan niet ontkennen dat ik erg trots ben met wat er allemaal in het teken van de WK georganiseerd wordt. Van clinics tot een Dutch Open voor gehandicapten, van complete schoolprogramma’s tot en met bedrijfsladdercompetities; de Wereldkampioenschappen gaan echt iets teweegbrengen.’

Voorafgaand en tijdens de Wereldkampioenschappen, welke van 8 tot en met 15 maart plaatsvinden in Ahoy Rotterdam, worden samen met de Nederlandse Tafeltennisbond (NTTB) en partners als Rotterdam Topsport diverse side-events georganiseerd. Van Happen: ‘De kracht van een mondiaal evenement als dit, is dat het een blijvende impuls kan geven aan de top- en breedtesport. Ik ben dan ook enthousiast over alle initiatieven en geloof sterk dat deze Wereldkampioenschappen gaan bijdragen aan de promotie van de tafeltennissport. Daarnaast is het uniek in de sportwereld dat een gehandicaptensportevenement volledig wordt geïntegreerd in een WK.’

Voor de eerste keer in de geschiedenis zal er tegelijk met een WK ook een internationaal open toernooi voor Gehandicapten worden gespeeld: de Dutch Open (DO). In de uitvoering van de organisatie van de DO staat de integratie centraal. De Dutch Open is van 13 tot en met 15 mei in Ahoy. Daarnaast wordt op 6 mei een ‘Rotterdamse binnenstaddag’ georganiseerd waarbij in het centrum op diverse locaties wordt getafeltennist. Rotterdam Sportsupport organiseert scholierenkampioenschappen in Rotterdam en een treffen tussen “010 en 020” tijdens de WK.

(Bron: de Echo)

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Antoine Schijf

Antoine Schijf

verenigingsconsulent Toekomstbestendige sportverenigingen