De zaalvoetbalcompetitie tussen acht voortgezet onderwijs scholen uit Rotterdam-Zuid blijkt nogal wat talenten te herbergen. Uit de 75 zaalvoetballers die via het initiatief lid zijn geworden van zaalvoetbalvereniging TPP-Rotterdam, zijn twaalf spelers geselecteerd voor het regionale districtsteam van de KNVB.

Met het idee om scholieren uit het Rotterdams voortgezet onderwijs meer te laten sporten, startten Rotterdam Sportsupport, de KNVB en TPP-Rotterdam dit schooljaar met de zaalvoetbalcompetitie. De organisaties hopen met het initiatief op vergelijkbare successen als bij het project de Schoolsportvereniging, waardoor 1800 kinderen uit het basisonderwijs lid werden van sportverenigingen. Ook sorteerde dit project op maatschappelijk gebied successen, zoals fittere leerlingen en betere schoolprestaties.

Talentontwikkeling lijkt een van de eerste nevenopbrengsten van het sportproject voor het voortgezet onderwijs. Twaalf van de 75 deelnemende scholieren mogen uitkomen in de voorselectie van het districtsteam West II van de KNVB. Samen met andere talenten strijden zij de komende periode om een plaats in het Nederlands zaalvoetbalteam onder de 15 jaar.

De teams van de acht scholen spelen wekelijks wedstrijden in het Topsportcentrum Rotterdam, de thuishaven van TPP-Rotterdam. De ploegen bestaan uit jongens van twaalf tot veertien jaar. De leerlingen spelen in de kleuren van hun school. Met 75 leden was het maximum aantal deelnemers voor de zaalvoetbalcompetitie in korte tijd bereikt. Voor een aanzienlijk deel van hen is het initiatief de eerste kennismaking met (georganiseerde) sport. De organisaties werken aan uitbreiding door op een vergelijkbare manier sport ook mogelijk te maken voor meiden, oudere leerlingen op andere locaties in de stad en in meerdere takken van sport.

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Sonny Noordermeer

Sonny Noordermeer

projectleider Schoolsportvereniging