Leerlingen van acht scholen uit het Rotterdamse voortgezet onderwijs kunnen vanaf vandaag via hun school aan een nieuwe zaalvoetbalcompetitie deelnemen. Dit nieuwe concept van de Schoolsportvereniging, waarmee in het basisonderwijs al ruim 1700 kinderen lid werden van sportverenigingen, is donderdag gelanceerd.

Ruim een jaar geleden werd de eerste pilot gestart voor een schoolsportvereniging voor scholieren uit het voortgezet onderwijs. In tegenstelling tot kinderen van basisscholen meldden zich via het voortgezet onderwijs weinig jongeren aan bij deelnemende sportverenigingen. Het ontbreken van een competitie-element was daarvoor een van de belangrijke redenen.

Samen met de KNVB en zaalvoetbalvereniging TPP heeft Rotterdam Sportsupport, de organisator van de Schoolsportvereniging, het concept van de Schoolsportvereniging voor de oudere doelgroep aangepast. Acht scholen uit Rotterdam-Zuid gaan deelnemen aan een onderlinge zaalvoetbalcompetitie. De opzet is deels gebaseerd op het Amerikaanse high school model; de school roostert tijd in voor het sporten, de scholieren komen in de competitie uit voor hun eigen school en de gymleraar is de coach van het team.

De deelnemende scholieren worden automatisch lid van TPP, de Rotterdamse zaalvoetbalvereniging die is gekoppeld aan het nieuwe sportconcept. Elke leerling tekent samen met een ouder een contract waarmee ze het lidmaatschap aangaan. Zij betalen een jaarlijkse contributie, waarvan ze de helft kunnen terugverdienen bij goed gedrag en goede opkomst. Vanaf 27 oktober gaan de scholieren de strijd met elkaar aan. Op iedere donderdag spelen ze tussen 16.00 en 18.00 uur hun wedstrijden in het Topsportcentrum.

Wanneer het concept definitief aanslaat voor de zaalvoetballende scholieren, gaat Rotterdam Sportsupport de mogelijkheden verkennen voor uitbreiding naar andere takken van sport en locaties in de stad.

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Floor Vierboom

communicatieadviseur
Floor Vierboom