Rotterdammers met én zonder beperking kunnen sinds dinsdagavond zitvolleyballen in de Maasstad. Sportwethouder Antoinette Laan opende samen met onder meer een delegatie van het Nederlands zitvolleybalteam al zitvolleyballend het nieuwste sportaanbod van Rotterdam.

Het is volleybalvereniging Fusion die de tak van sport mogelijk maakt in de stad. De volleybalclub had weinig bedenktijd nodig toen Rotterdam Sport op Maat, de ondersteuningsorganisatie voor gehandicaptensport in de stad, de club vroeg om met zitvolleybal te starten. Voorzitter David Lans: “Als we in Rotterdam een EK voor deze sport kunnen organiseren, zoals in oktober 2011 het geval was, moeten we deze sport hier toch ook structureel kunnen aanbieden. Dit past bij de maatschappelijke ambities van Fusion; we willen volleybal voor iedereen mogelijk maken.”

Tot genoegen van sportwethouder Antoinette Laan heeft Fusion samen met Rotterdam Sport op Maat in enkele maanden het zitvolleybal neergezet. “Tijdens het EK spraken we de wens uit om zitvolleybal in Rotterdam te kunnen beoefenen. Het is daarna op z’n Rotterdams gegaan; binnen no time is het geregeld. Geweldig dat Fusion zo doorpakt en dit organiseert.”

Laan zitvolleybalde samen met bondscoach Joze Banfi, vier internationals en zowel huidige als potentiële leden van Fusion. Ook Gert Jan Lammens en Hans den Oudendammer, de directeuren van respectievelijk Rotterdam Sportsupport en Rotterdam Topsport, sloegen een balletje mee. De twee organisaties maken met een aantal partijen uit de sport- en zorgsector deel uit van Rotterdam Sport op Maat. De netwerkorganisatie fungeert sinds oktober 2011 als de ingang voor alle vragen en verzoeken over het beoefenen, organiseren en promoten van gehandicaptensport in Rotterdam. Onder andere Rotterdammers met een beperking, waar er zo’n 60.000 van zijn, kunnen er terecht om geholpen te worden bij het vinden van een geschikte sport. Sinds gisteren maakt zitvolleybal prominent deel uit van het assortiment.

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Wim Wisse

Wim Wisse

verenigingsconsulent Charlois en IJsselmonde