Inspireren, kennis overdragen en ervaringen delen. Met een online community-overleg helpen verschillende vechtsportverenigingen in Rotterdam (en omstreken) elkaar door de coronacrisis heen. 

Hoe gaan we om met de huurkosten? Wat doen we met de contributie-inning? Wat doen we met betaalde trainers? En hoe kunnen we onze leden betrokken houden? Het zijn veelal dezelfde uitdagingen waar veel verenigingen voor staan in deze tijd. In een online gesprek deelden Unity’99Fight Team SchiedamTeam Soares, Abdel-Kwan en Budo Fabriek hun kennis en ervaringen met elkaar. Het leidde tot levendige discussies, nieuwe inzichten en praktische tips. Van het aanbieden van trainingsprogramma’s via WhatsApp tot het wel of niet (tijdelijk) bevriezen van lidmaatschapskosten. Maar ook het creëren van waarde voor de leden en manieren om deze periode waarin er niet gesport kan worden later te compenseren. Patrick van Daalen van Unity’99 kwam bijvoorbeeld met een gaaf voorstel om gastlessen bij elkaar te verzorgen om zo iets (extra’s) terug te doen voor de leden.   

“Ik kende Patrick van Daalen alleen van naam. Nu heb hem ook van ‘dichtbij’ leren kennen.”
– Noël Soares (Team Soares)

Uitdagingen

Ron Stieding is verenigingsadivseur bij Rotterdam Sportsupport en leidde het digitale gesprek in Zoom. “Dit soort overleggen zijn, juist in deze periode, ontzettend waardevol. Verenigingen kunnen veel van elkaar leren over de aanpak van uitdagingen en elkaar ook inspireren om tot gerichte oplossingen te komen. Het idee is dat de vechtsportverenigingen de komende periode ieder week een uurtje contact met elkaar op te nemen. Zeker in deze bijzondere tijd waar alles continu verandert en verenigingen voor grote uitdagingen staan.”

Andere verenigingen met soortgelijke uitdagingen zijn van harte welkom om aan te sluiten, zegt Stieding. “Vanuit de verenigingen is al het idee geopperd om straks, als we weer bij elkaar mogen komen, structureel een vechtsportoverleg in Rotterdam te organiseren. Een prima initiatief. Samen kom je immers verder dan alleen!”      

“De kennis die ik heb opgedaan uit deze gesprekken, neem ik mee naar de eerste volgende training.”
– Abdessamia Maghnou (Abdel-Kwan)

Wil jouw club ook aan de slag met een community-gesprek of heb je tips nodig bij deze werkwijze? Neem dan contact op met Ron Stieding, verenigingsadviseur van Rotterdam Sportsupport, via r.stieding@rotterdamsportsupport.nl of bel naar 010-2429315.

Meer weten?

Wil je aan de slag met de organisatiestructuur van jouw club? Heb je vragen over het opstellen van een nieuw beleidsplan. Of wil je aan de slag met bestuurlijke vernieuwing?

Over deze onderwerpen kun je ons vragen stellen:

  • Bestuursontwikkeling
  • Beleidsplan
  • Communicatie
  • Begeleiding trainers en coaches
  • Diversiteit en inclusie

Wij staan voor je klaar!

Marco van de Geer

Marco van de Geer

pedagogisch adviseur