Rotterdam Sportsupport zet zich, samen met een aantal verenigingen en samenwerkingspartners, begin van dit sportseizoen in bij tal van Rotterdamse evenementen. Zij doet dit om zoveel mogelijk Rotterdammers kennis te laten maken met en te enthousiasmeren voor verenigd sporten.   

Het sportseizoen is weer begonnen! De competities zijn van start gegaan en het bruisende verenigingsleven komt weer op gang. Veel clubs hopen nieuwe leden te kunnen verwelkomen. Om Rotterdammers kennis te laten maken met verschillende sporten, het verenigingsleven en de sportaanbieders in de stad, worden komende periode tal van activiteiten georganiseerd. Rotterdam Sportsupport is bij deze evenementen aanwezig om Rotterdammers te enthousiasmeren voor verenigd sporten en ze te begeleiden naar een passende club. Een overzicht:

GIRLPOWER | 7 september tot 8 maart
Bezoekers van de nieuwe sportieve expositie GIRLPOWER in Museum Rotterdam kunnen kennismaken met Rotterdamse Sportverenigingen. In deze expositie staan Rotterdamse sportvrouwen centraal. Na het museumbezoek kan iedereen zich inschrijven voor een proeftraining van één of meerdere sporten naar keuze in Rotterdam. Rotterdam Sportsupport begeleidt hen naar een passende vereniging bij hen in de buurt waar ze de proeftraining kunnen volgen.

EK Volleybal Mannen | 13 tot en met 16 september
Tijdens het EK Volleybal Mannen in Rotterdam Ahoy worden verschillende side events in Rotterdam georganiseerd, in samenwerking met Rotterdam Topsport, Sportbedrijf Rotterdam en Nevobo. Zo kun je je spronghoogte en aanvalskracht testen, je vrienden uitdagen voor spikebal én wordt een 2X2 jongenstoernooi georganiseerd. Ook organiseert Rotterdam Sportsupport een toernooi tussen volleybalverenigingen in de stad.

010MOVES | 14 september
Het belooft weer een mooi sportspektakel te worden! Op zaterdag 14 september, tussen 11:00 uur en 16:00 uur kun je meedoen aan allerlei sportclinics en workshops tijdens 010MOVES. Mensen van alle leeftijden mogen meedoen. Deelname is bovendien helemaal gratis. Let op: dit jaar vindt 010MOVES niet plaats op het Schouwburgplein maar naast Ahoy. Het evenement wordt georganiseerd door Sportbedrijf Rotterdam, Rotterdam Sportsupport en Rotterdam Topsport.

Fatima Moreiro de Melo Cup | 15 september
De Fatima Moreira de Melo Cup, georganiseerd door Rotterdamse Sporticonen, is voor kinderen van 8 tot en met 10 jaar en wordt gehouden bij Hockeyclub Rotterdam. Het evenement is helemaal gratis. Behalve met hockey kunnen kinderen ook gedurende het jaar kennismaken met andere sporten via de evenementen van Rotterdamse Sporticonen, zoals voetbal, atletiek en tennis.

Beweegactie | 24 september
Wil je gaan bewegen en weet je niet hoe en waar? Tijdens de gratis Beweegactie, om 10.00 uur bij gezondheidscentrum Levinas aan het Noordeinde 97, maak je kennis met verschillende sport- en beweegactiviteiten. Ook zijn er onder meer een fysiotherapeut, sportconsulent en diëtist aanwezig. Deze Beweegactie is voor volwassenen van 20 tot 65 jaar en wordt georganiseerd in samenwerking met Sportbedrijf Rotterdam, MEE, Gemeente Rotterdam en HRC/diëtistenpraktijk HRC. Contact: info@bewegennaarbeter.nl.

Urban Sports Day | 25 september
In het Sidelingepark in Rotterdam-Overschie organiseert Rotterdam Sportsupport samen met clubs uit de buurt de Urban Sports Day. Tussen 13.30 en 15.30 uur kunnen kinderen gratis kennismaken met urban sporten als freerunning, basketbal, callestenics en skeeleren. Contact: info@rotterdamsportsupport.nl.

Sport Experiences | 25 september-4 oktober in Delfshaven en Centrum | 2-11 oktober in Kralingen-Crooswijk en Noord
Tijdens de Sport Experiences kunnen kinderen (tot en met 12) kennismaken met verschillende sporten en verenigingen. Met een sportpas, die op scholen in het gebied wordt verstrekt, kunnen ze ‘inchecken’ bij de sport naar hun keuze. Tientallen sportaanbieders doen mee aan de Sport Experience, die wordt georganiseerd door Sportbedrijf Rotterdam, Gemeente Rotterdam en Rotterdam Sportsupport.

Wil je jouw club ook promoten en zichtbaar zijn bij Rotterdamse evenementen? Neem dan met ons op via info@rotterdamsportsupport.nl of bel naar 010-2429315Samen met jou kijken we graag naar de mogelijkheden!

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Daan Baecke

Daan Baecke

verenigingsconsulent Noord en Kralingen-Crooswijk