Ook in de zomermaanden is het niet stil in Rotterdam. Er verschillende evenementen en initiatieven in de stad om Rotterdammers in beweging te brengen. Van ZomerTalent010 en Jeugdvakantieland tot de Summer Games en multi-sportplatform Inviplay. Dé kans voor sportverenigingen om zichzelf te presenteren aan de stad en mogelijk nieuwe leden te werven. Een overzicht.

Inviplay

Inviplay is een online multi-sportplatform dat goed aansluit bij de huidige wensen en behoeften van sportverenigingen. Al meerdere Rotterdamse clubs zijn aangesloten op de website. Rotterdam Sportsupport gelooft in de meerwaarde van Inviplay voor sportverenigingen om nieuw sportaanbod op te starten, leden te behouden en nieuwe leden te werven (ook binnen de huidige coronamaatregelen). Ook is het een kans extra inkomsten te genereren van betalende sporters die normaal niet of nauwelijks bij jullie op de vereniging komen. Lees hier meer.

 • Doelgroep: Alle leeftijdscategorieën.
  Wanneer: Doorlopend.
  Wat kun je als vereniging doen: Sportverenigingen kunnen hun aanbod gratis uploaden. Dit kunnen lessen zijn die passen binnen het reguliere aanbod, zoals korfbaltrainingen bij een korfbalvereniging of zwemlessen bij een zwemvereniging, maar het kunnen ook alternatieve sportactiviteiten zijn. Denk bijvoorbeeld aan bootcampoefeningen voor wijkbewoners, een potje voetbal voor dertigers (betaal per keer) of een hardloopclub voor ouders van jeugdleden. Heb je interesse of vragen over het platform? Neem dan contact op met verenigingsconsulent Frederik Netten via f.netten@rotterdamsportsupport.nl. Hij helpt je graag verder!

De Summer Games

De Summer Games hebben als doel om met extra sport- en spelactiviteiten jongeren in beweging te brengen. Het evenement richt zich voornamelijk op activiteiten voor jongeren van 13 tot 27 jaar en in de periode van de meivakantie tot en met de herfstvakantie. De organisatie werkt met verschillende inschrijfrondes zodat alle geïnteresseerden de mogelijkheid krijgen om een aanvraag in te dienen. Naast financiële ondersteuning kunnen organisaties ook een beroep doen op de kennis en het netwerk van Sociaal Werk Nederland, de Johan Cruyff Foundation en de Krajicek Foundation. Lees hier meer.

 • Doelgroep: Jongeren van 13 t/m 27 jaar
  Wanneer: Meivakantie t/m herfstvakantie
  Wat kun je als vereniging doen: Verenigingen die interesse hebben om extra sport- en spelactiviteiten te organiseren, kunnen contact opnemen met verenigingsconsulent Percy Isenia via p.isenia@rotterdamsportsupport.nl. Hij helpt je graag verder en kan ook adviseren over hoe deze kinderen kunnen doorstromen naar een lidmaatschap bij jouw sportvereniging.

Kinderen springen in de lucht op het sportveld
In Rotterdam zijn deze zomer diverse evenementen en initiatieven. Sluit jouw vereniging ook aan?

Zomertalent010

Met ZomerTalent010 gaan kinderen twee weken lang aan de slag met taal, muziek, kunst, sport, wetenschap, techniek, weerbaarheid & beroepsoriëntatie. ZomerTalent010 wordt georganiseerd op locaties in de wijk. De activiteiten vinden plaats in kleine groepjes met een vaste docent en mentor. Kinderen krijgen daardoor persoonlijke aandacht en heeft altijd een vast aanspreekpunt. Lees hier meer.

 • Doelgroep: Basisscholieren groep 6, 7 en 8.
  Wanneer: 26 juli t/m 6 augustus.
  Wat kun je als vereniging doen: Verenigingen die interesse hebben om kinderen bij dit evenement te enthousiasmeren voor een proefles bij hun sport(vereniging), kunnen contact opnemen met verenigingsconsulent Percy Isenia via p.isenia@rotterdamsportsupport.nl. Hij helpt je graag verder en kan ook adviseren over hoe deze kinderen kunnen doorstromen naar een lidmaatschap bij jouw sportvereniging.

Jeugdvakantieland

Rotterdam Ahoy is ook dit jaar weer omgetoverd tot het grootste speelplein van de stad. Tijdens dit evenement kunnen kinderen kennismaken met spectaculaire en vooral leuke (sport)activiteiten. Een mooi moment, ook voor sportverenigingen, om jezelf te presenteren aan de stad! Lees hier meer.

 • Doelgroep: Kinderen (2 t/m 12 jaar)
  Wanneer: 16 t/m 27 augustus
  Wat kun je als vereniging doen: Rotterdam Sportsupport is dit jaar niet vertegenwoordigd, maar dat betekent niet dat verenigingen zich niet kunnen presenteren. Verenigingen die interesse hebben om kinderen bij dit evenement te enthousiasmeren voor een proefles bij hun sport(vereniging), kunnen contact opnemen met verenigingsconsulent Percy Isenia via p.isenia@rotterdamsportsupport.nl. Hij helpt je graag verder en kan ook adviseren over hoe deze kinderen kunnen doorstromen naar een lidmaatschap bij een sportvereniging.

Jeugdfonds Sport & Cultuur Zomerstrippenkaart

Jeugdfonds Sport & Cultuur (JFSC) biedt kinderen en jongeren de kans om deze zomervakantie een sport- of cultuurprogramma te volgen. Bij de sportclub om voetbalskills te trainen, om te ontdekken hoe leuk dansen is, of om erachter te komen hoeveel theatertalent je hebt. Voor jouw vereniging ook een mooie manier om kinderen kennis te laten maken met jouw vereniging! Lees hier meer over het JFSC.

 • Doelgroep: Alle kinderen die binnen de doelgroep vallen van het JFSC en (nog) geen reguliere lessen volgen in de zomervakantie.
  Wanneer: Maandag 19 juli – vrijdag 27 augustus (6 weken, met een activiteit per week)
  Wat kun je als vereniging doen: Sportverenigingen kunnen een eigen zomerprogramma aanbieden op of in de eigen locatie (of in de buitenlucht) waar kinderen wekelijks kunnen sporten. Verenigingen en intermediairs verzorgen zelf de werving van deelnemers voor de activiteiten. De aanbieder ontvangt hiervoor een vergoeding (40 euro) per kind vanuit het Jeugdfonds Sport & Cultuur Rotterdam, via een aanvraag die door een intermediair wordt ingediend. Interesse? Neem dan contact op met Erik Spijker, coördinator sport Jeugdfonds Sport & Cultuur Rotterdam: Erik.rotterdam@jeugdfondssportencultuur.nl

Zomerland Hoogvliet

Zomerland Hoogvliet wordt georganiseerd door handbalvereniging ETC. In de zomervakantie van 2021 is de Botreep 10 weer het toneel van het grootste kinderfeest van Hoogvliet. Op Zomerland Hoogvliet kunnen kinderen uit Hoogvliet en omgeving dagelijks van 13.00 tot 16.00 uur verschillende sport-, spel- en funactiviteiten doen. Lees hier meer.

 • Doelgroep: Basisschoolkinderen
  Wanneer: Van 17 t/m 21 augustus en van 23 t/m 28 augustus
  Wat kun je als vereniging doen: Verenigingen die interesse hebben om extra sport- en spelactiviteiten te organiseren, kunnen contact opnemen met verenigingsconsulent Percy Isenia via p.isenia@rotterdamsportsupport.nl. Hij helpt je graag verder en kan ook adviseren over hoe deze kinderen kunnen doorstromen naar een lidmaatschap bij een sportvereniging.

Vragen?

Neem dan contact op met verenigingsconsulenten Percy Isenia of Kim Santbulte via p.isenia@rotterdamsportsupport.nl of k.santbulte@rotterdamsportsupport.nl. We helpen je graag verder!

Meer weten?

Wil je meer leden binden aan jouw club? Heb je vragen over het aanbieden van sport voor nieuwe doelgroepen. Of wil je werk maken van ledenbehoud?

Over deze onderwerpen kun je ons vragen stellen:

 • Ledenwerving
 • Ledenbehoud
 • Ondernemerschap
 • Doelgroepadvies
 • Nieuw, flexibel sportaanbod

Wij staan voor je klaar!

Beau de Leeuw

Beau de Leeuw

projectcoördinator Toekomstbestendige sportverenigingen