Rotterdammers met een VGZ Rotterdampakket kunnen vanaf 1 januari 2019 gebruikmaken van zorg die bijdraagt aan hun gezondheid, zonder dat ze ziek zijn. Zorgverzekeraar VGZ, aanbieder van het Rotterdampakket, gelooft in deze preventiegerichte aanpak. Sportplusvereniging Atomium ’61 is de eerste sportvereniging waarvan een wekelijkse beweegactiviteit is geselecteerd voor vergoeding vanuit deze verzekering. Dit betekent dat verzekerden gedurende zestien weken kunnen bewegen bij de sportvereniging in Rotterdam-Zuid en dat de kosten worden vergoed vanuit een preventiebudget dat zit in het Rotterdampakket.

Het preventiebudget van het VGZ Rotterdampakket bedraagt 400 euro en van het VGZ Rotterdampakket Compact 200 euro. Rotterdammers met dit pakket kiezen zelf wat ze met dit preventiebudget willen doen. Eerder was het VGZ Rotterdampakket alleen toegankelijk voor Rotterdamse minima. Nu kan iedere Rotterdammer dit pakket kiezen.

Voorkomen beter dan genezen
‘Preventie is belangrijk. Voorkomen is immers beter dan genezen. Ik ben er daarom trots op dat we Rotterdammers met een VGZ-Rotterdampakket een preventiebudget kunnen bieden. Naast aanbod dat mensen helpt om weer te gaan bewegen wordt bijvoorbeeld ook hulp bij stoppen met roken of omgaan met stress vergoed,’ aldus Sven de Langen, wethouder volksgezondheid, zorg, ouderen en sport.

Voldoening
Marijke Bohnen, bestuurslid Atomium ’61, vertelt: ‘Het geeft zo veel voldoening als je ziet wat wekelijks bewegen doet met onze sporters. Ze kijken enorm uit naar dat ene sportuurtje en voelen zich echt onderdeel van de groep. We zijn blij dat we als vereniging deze rol in de wijk kunnen vervullen. Dat ook een zorgverzekeraar de waarde van bewegen bij een vereniging onderschrijft is een mooie bevestiging van ons gevoel aan iets moois te bouwen.’

Vergoeden sport doorbraak
‘Het vergoeden van sport en andere gezondheidsactiviteiten is een enorme doorbraak. Rotterdam Sportsupport helpt sportverenigingen met het opzetten van activiteiten die geschikt zijn voor Rotterdammers die nu niet of nauwelijks bewegen. We focussen bij deze zogenoemde Beweegplusactiviteiten op gastvrijheid, motivatie van deelnemers, begeleiding van trainers, variatie in sport- en spelvormen en we zorgen voor een gezellig moment na het sporten. Uit ervaring weten we dat dit een belangrijke basis vormt voor duurzaam bewegen. We zien dat Rotterdammers soms tijdelijk in beweging komen tijdens een revalidatie of onder begeleiding van een fysiotherapeut. Met passende activiteiten bij sportverenigingen helpen we mensen om bewegen een vaste plek te geven in hun nieuwe leefstijl. We werken komend jaar aan het opzetten van een Beweegplusactiviteit in elk van de veertien deelgebieden van Rotterdam’ zegt Gert-Jan Lammens, directeur Rotterdam Sportsupport.

Wil je in beweging komen via het Rotterdampakket van VGZ? Klik hier voor meer informatie en om je aan te melden.

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Laurens Verbaan

Laurens Verbaan

projectcoördinator Schoolsportvereniging