Voor veel sportverenigingen is het één van de grootste uitdagingen: het werven (en behouden) van vrijwilligers. Maar hoe maak je je leden warm voor vrijwilligerswerk? Om verenigingen hierbij te ondersteunen, bundelen Zorgzaam010 en Rotterdam Sportsupport de krachten met de gezamenlijke campagne ‘Verenigen doe je samen’. Ook jouw vereniging kan meedoen.

Bijna elke sportvereniging staat te springen om vrijwilligers. Extra handjes zijn nodig om ervoor te zorgen de vereniging draaiende blijft. Van barmedewerkers en trainers tot bestuurders en scheidsrechters: ze zijn allemaal onmisbaar. Dat begrijpen Zorgzaam010 (voorheen Rotterdammersvoorelkaar) en Rotterdam Sportsupport maar al te goed.

Maand van de sport

De maand april staat bij Zorgzaam010 in het teken van sport. In samenwerking met Rotterdam Sportsupport gaan we Rotterdammers massaal activeren en inspireren om zich actief in te zetten voor een sportvereniging of kennis te laten maken met een Rotterdamse sportvereniging.
      Bianca Post, verenigingsconsulent Vrijwilligers bij Rotterdam Sportsupport: “Met deze sportieve campagne willen we verenigingen ondersteunen met het activeren van vrijwilligers binnen de eigen vereniging. Vrijwilligerswerk is nog steeds van deze tijd. Wij geloven dat leden nog steeds bereid zijn om iets voor hun eigen vereniging te doen, mits het passend is. Met deze campagne helpen we clubs om leden op de juiste manier warm te krijgen om een steentje bij te dragen.”

Wat kan jouw vereniging doen?

  • Download de digitale toolkit (onderaan de pagina). Deze bestaat uit social media posts, voorbeeldteksten, flyers en posters en deel dit op jouw clubkanalen.
  • Zorgzaam010 en Rotterdam Sportsupport hebben ook fysieke posters, flyers en bierviltjes ontwikkeld die je binnen je eigen vereniging kunt verspreide. Dit promotiemateriaal kun je opvragen bij Rotterdam Sportsupport via b.post@rotterdamsportsupport.nl of door te bellen naar 010 24 29 315.  
  • Zorg ervoor dat de vacatures binnen jouw vereniging ook te vinden zijn op Zorgzaam010.nl. Jouw vacature wordt dan actief uitgezet onder de community van 8.000 vrijwilligers in Rotterdam op het platform. 

Toolkit

In deze handige toolkit vind je de juiste tools om vrijwilligers voor jouw vereniging te werven. De toolkit bestaat uit leuke social media posts, voorbeeldteksten, flyers en posters om te gebruiken voor jouw club of vereniging. Klik op de onderstaande links om het promotiemateriaal te downloaden:< Download hier de toolkit voor sportverenigingen >

Vragen?

Wil jouw vereniging ook meedoen of heb je vragen over deze campagne? Laat het ons dan weten door een e-mail te sturen naar b.post@rotterdamsportsupport.nl of te bellen naar 010 24 29 315. We helpe je graag verder!

Bianca Post – van der Hoek

verenigingsconsulent Vrijwilligers
Bianca Post – van der Hoek

Meer weten?

Wil je meer vrijwilliger binden aan jouw club? Heb je vragen over functieprofielen? Of wil je aan de slag met het behoud van vrijwilligers?

Over deze onderwerpen kun je ons vragen stellen:

  • Vrijwilligerswerving
  • Vrijwilligersbehoud
  • Vrijwilligersverzekering
  • Functieprofielen
  • Vrijwilligerscoördinator

Wij staan voor je klaar!

Emile van der Weg

verenigingsconsulent Organisatie
Emile van der Weg