Tijdens de jaarlijks terugkerende Rotterdam Sportstad Awards op 16 januari j.l. ontving Z&PC Rotterdam de Gehandicaptensportprijs 2011. De zwem- en poloclub werd beloond voor hun inzet bij het begeleiden van jongeren met een verstandelijke beperking bij het behalen van hun zwemdiploma.

Sinds eind 2010 is Z&PC Rotterdam gestart met het begeleiden van jongeren met een verstandelijke beperking voor het behalen van hun zwemdiploma. Op dit moment krijgen vier jongeren (tussen 13-17 jaar) zwemles. Zij zijn via MEE Rotterdam Rijnmond bij de vereniging terecht gekomen. Daarnaast is Z&PC Rotterdam dit jaar een project gestart in samenwerking met de Accent Avondschool. In dit project biedt Z&PC Rotterdam scholieren van de avondschool (volwassenen met een verstandelijke beperking) activiteiten in het water aan met als doel meer vertrouwd en gewend te raken aan het (zwem)water. De huidige groep bestaat uit zes mensen die weinig tot geen zwemervaring hebben die nu onder begeleiding van drie instructeurs kennis kunnen maken met het water en zo ‘spelenderwijs’ leren hoe ze zich hierin kunnen verplaatsen. Het realiseren van deze projecten heeft veel tijd en moeite gekost, maar nu het eindelijk gelukt is blijken de vorderingen ook enorm veelbelovend.

Tennisvereniging Alexanderstad en RWC Ahoy waren de andere genomineerden in deze categorie.

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Paul Baans

Paul Baans

verenigingsconsulent Financiën