Heeft jouw vereniging al een vrijwilliger/contactpersoon waar veel leden heen gaan voor een praatje of het bespreken van een probleem? Op maandag 19 september start Rotterdam Sportsupport een nieuwe 4-delige cursusreeks om vrijwilligers van Rotterdamse sportverenigingen op te leiden tot vertrouwenscontactpersoon (VCP). Deze cursus focust zich op onderwerpen die van toepassing zijn op de situatie van jeugd(leden).

Wat doet een VCP?

De VCP geldt binnen de sportvereniging als hét aanspreekpunt voor iedereen met vragen of zorgen over het welzijn van spelers, ouders of andere vrijwilligers. De VCP is er om hierover te praten. Het is ook mogelijk grensoverschrijdend gedrag bij hem aan te kaarten. Iedereen binnen de organisatie kan zich bij hem of haar melden: sporters, ouders, trainers, toeschouwers, bestuurders et cetera. Belangrijk: een VCP is géén hulpverlener. De VCP biedt wel een luisterend oor en is een ‘zorgzame wegwijzer’. Als het nodig of gewenst is, kan hij iemand gericht en gepast toeleiden naar hulpverlening. 

Waarom een VCP binnen de club?

De sportvereniging is een afspiegeling van de maatschappij. Ongewenst gedrag kan zich dus ook hier voordoen. Denk bijvoorbeeld aan seksuele intimidatie, pesten of bedreigen. Ook is het een plek waar problematieken als armoede, financiële zorgen en eenzaamheid gesignaleerd kunnen worden.

Overzicht data:

  • Maandag 19 september
  • Maandag 3 oktober
  • Maandag 31 oktober
  • Maandag 21 november

De bijeenkomsten starten om 19.30 uur en worden gehouden op het kantoor van Rotterdam Sportsupport (Olympiaweg 10, Rotterdam, derde etage)

Aanmelden

Aanmelden voor de bijeenkomst kan via deze link of door te klikken op de button in het informatiemenu. Heb je nog vragen over de avond of specifieke onderwerpen die je graag wil behandelen? Schrijf het in het aanmeldformulier of neem contact op met pedagogisch adviseur Marco van de Geer via m.vandegeer@rotterdamsportsupport.nl of bel naar 010 24 29 315. We helpen je graag verder!

Marco van de Geer

Marco van de Geer

pedagogisch adviseur