Heeft jouw vereniging al een vrijwilliger/contactpersoon waar veel leden heen gaan voor een praatje of het bespreken van een probleem? Op  woensdag 13 maart start Rotterdam Sportsupport een driedelige cursusreeks om vrijwilligers van Rotterdamse sportverenigingen op te leiden tot vertrouwenscontactpersoon (VCP). Deze cursus focust zich op vertrouwenscontactpersonen die werkzaam zijn in de volwassenensport.

Wat doet een VCP?

De VCP geldt binnen de sportvereniging als hét aanspreekpunt voor iedereen met vragen of zorgen over het welzijn van spelers, ouders of andere vrijwilligers. De VCP is er om hierover te praten. Het is ook mogelijk grensoverschrijdend gedrag bij hem of haar aan te kaarten. Iedereen binnen de organisatie kan zich bij de vertrouwenscontactpersoon melden: sporters, ouders, trainers, toeschouwers, bestuurders et cetera. 
Belangrijk: een VCP is géén hulpverlener. De VCP biedt wel een luisterend oor en is een ‘zorgzame wegwijzer’. Als het nodig of gewenst is, kan hij iemand gericht en gepast toeleiden naar hulpverlening. 

Waarom een VCP binnen de club?

De sportvereniging is een afspiegeling van de maatschappij. Ongewenst gedrag kan zich dus ook hier voordoen. Denk bijvoorbeeld aan seksuele intimidatie, pesten of bedreigen.  

Overzicht data

  • Woensdag 13 maart
  • Woensdag 3 april
  • Woensdag 1 mei
  • Woensdag 22 mei

Aanmelden

Ben jij erbij? Aanmelden kan via deze link of door te klikken op de de button in het informatiemenu. Heb je nog vragen over dit thema? Neem dan contact op met Marco van de Geer via m.vandegeer@rotterdamsportsupport.nl of bel naar 010-2429315. We helpen je graag verder!

Marco van de Geer

Verenigingsconsulent Veilig Sportklimaat
Marco van de Geer