De Wet Bestuur en Toezicht Rechtspersonen (WBTR) treedt per 1 juli 2021 in werking. Als gevolg van deze wet zullen (sport)verenigingen een aantal zaken moeten checken en wijzigen, bijvoorbeeld over het tegenstrijdige belang van de bestuurder.

Op donderdagavond 24 juni organiseert Rotterdam Sportsupport daarom een kennissessie/vragenuurtje. Hierin leggen we uitgebreid uit wat de wetswijzigingen voor jouw vereniging inhouden. Ook leggen we uit welke vervolgacties je als sportbestuurder zelf moet nemen. Uiteraard is er ook de gelegenheid om vragen te stellen. Het is zodoende niet nodig om via internet een (kostbaar) abonnement/programma te kopen om aan de WBTR te gaan voldoen. Lees hier meer over de wetswijziging.

Aanmelden

Wil je deelnemen? Aanmelden kan via deze link of door te klikken op de button in het informatiemenu. Is jouw vereniging van plan om binnenkort de statuten – om een andere reden – aan te passen? Neem dan contact op met jouw gebiedsconsulent of met verenigingsconsulent Antoine Schijf via a.schijf@rotterdamsportsupport.nl of bel naar 010 24 29 315. Samen zorgen we ervoor dat de WBTR-wijzigingen ook meteen worden meegenomen.

Antoine Schijf

Antoine Schijf

Verenigingsconsulent toekomstbestendige sportverenigingen