Sport brengt ons in verbinding met anderen en helpt om meer zelfvertrouwen te krijgen. Maar ook het tegenovergestelde komt voor: sporters die te maken krijgen met discriminatie en uitsluiting.  Hoe ga je om met discriminatie in je team? Hoe herken je discriminatie en hoe maak je het bespreekbaar? Wat kun je als vereniging doen om sporters weerbaar te maken tegen vormen van uitsluiting, schelden en discriminerende grappen?

RADAR en Rotterdam Sportsupport nodigen je graag uit om op woensdag 27 januari (19.00 tot 21.00 uur) hierover in gesprek te gaan. Bovendien krijg je praktische handvatten aangereikt die je direct kan toepassen als coach.  In deze training komt aanbod:  

  • Wat houdt discriminatie in? Waar ligt de grens?  
  • Discriminatie signaleren en daarop handelen  
  • Discriminatie bespreekbaar maken om een veiligere sfeer te creëren 
  • Praktische handvatten en tools om direct toe te passen als trainer/coach 

Om een veilig sportklimaat te faciliteren binnen jouw vereniging, is het essentieel om bewust te worden van de effecten van discriminatie en om hierover kennis op te doen. RADAR en Sportsupport ondersteunen jou en jouw vereniging bij het creëren van een sociaal veilig sportklimaat waar aandacht is voor gelijke behandeling en inclusie.   

Aanmelden

Aanmelden voor deze digitale training kan via deze link of door te klikken op de button in het informatiemenu. Deze training is geschikt voor trainers, coaches en bestuursleden van sportverenigingen. Er is plaats voor maximaal 15 deelnemers, dus geef je snel op!