Seksueel misbruik, mentale of fysieke mishandeling. Het komt niet alleen voor in de turnsport en topsport, al lijkt het daar misschien wel op door verhalen die de afgelopen periode in de media verschenen. Het aantal meldingen van grensoverschrijdend gedrag in de sport is in de laatste jaren toegenomen, blijkt uit de laatste cijfers van het Centrum Veilige Sport Nederland (CVSN), dat aan sportkoepel NOC*NSF is aangeboden. De meeste meldingen komen uit de breedtesport. Een belangrijk thema voor sportverenigingen.

Op woensdag 17 april start Rotterdam Sportsupport daarom een tweedelige training voor bestuurders, trainers en andere clubvrijwilligers van Rotterdamse sportverenigingen. Grensoverschrijdend gedrag binnen de sport is meer dan alleen seksueel grensoverschrijdend gedrag. Ook pesten, dopinggebruik en integriteit zijn hier bijvoorbeeld onderdelen van. Tijdens deze training gaan we in op de verschillende vormen van grensoverschrijdend gedrag en verklaren en duiden we definities. Verder geven we voorbeelden hoe je met bepaalde situaties kunt omgaan en bespreken we jullie ervaringen rondom dit actuele thema.

Overzicht bijeenkomsten

  • Bijeenkomst 1¬† | Woensdag 17 april | 19:30 – 21.30 uur.
  • Bijeenkomst 2  | Woensdag 8 mei | 19:30 – 21.30 uur.

Aanmelden

Ben jij erbij? Aanmelden kan via deze link of door te klikken op de button in het informatiemenu. Heb je nog vragen? Neem dan contact op met Carmen Barranco, pedagogisch adviseur, via c.barranco@rotterdamsportsupport.nl of bel naar 010 24 29 315. We helpen je graag verder!

Carmen Barranco

Pedagogisch adviseur
Carmen Barranco