De feiten liegen er niet om: één op de acht sporters is slachtoffer van seksueel grensoverschrijdend gedrag in de sport. Ook bij jou op de vereniging kan dit dus voorkomen. Voor slachtoffers is het vaak moeilijk om hierover te praten. Maak het onderwerp bespreekbaar en start het gesprek!

Op woensdag 30 oktober organiseren we de informatiebijeenkomst ‘Start to Talk’. Vraag jij je bijvoorbeeld af wat je kunt doen om seksueel overschrijdend gedrag op de club te voorkomen? Of wil je weten wat je kunt doen wanneer er toch iets gebeurt op de club? En hoe zit het nu precies met de meldplicht voor sportbestuurders? Deze avond gaan we in gesprek met diverse experts en krijg je informatie en handvatten om met dit moeilijke thema aan de slag te gaan.

Voor wie: Vertrouwenscontactpersonen en/of bestuurders van Rotterdamse sportverenigingen
Wanneer: Woensdag 30 oktober 2019
Tijd: Start 19.15 uur (inloop 18.45 uur)
Waar: Topsportcentrum Rotterdam | Van Zandvlietplein 20, 3077 AA Rotterdam

Tijdens deze informatiebijeenkomst zijn experts van de volgende organisaties aanwezig: Centrum Veilige Sport, Politie Eenheid Rotterdam Team Zeden, Centrum Seksueel Geweld, Aanpak Seksueel Geweld Rotterdam, Rotterdam Topsport en Rotterdam Sportsupport. Aanmelden kan tot uiterlijk 25 oktober via deze link.

Ineke Kalkman

Ineke Kalkman

Pedagogisch adviseur / Projectleider sportverenigingen met sterke jeugdafdelingen.