Bij een sportvereniging zijn mensen vanuit een gezamenlijke passie met sport bezig waardoor verschillen minder opvallen. Maar door juist uit te gaan van de kracht van die verschillen, kun je als vereniging bijdragen aan een gevoel van saamhorigheid binnen de vereniging. Waarschijnlijk zijn er ook binnen jouw vereniging veel mensen met verschillende invalshoeken zoals culturen, geloofsovertuigingen, gendertypes en leeftijden. Iedereen draagt iets anders bij, dus dat zorgt ervoor dat je als vereniging vernieuwender en creatiever bent en leden zich sneller identificeren. Verschil brengt dus een enorme kracht met zich mee! Soms zorgen verschillen ook voor uitdagingen voor jouw vereniging. Denk bijvoorbeeld aan thema’s als racisme en discriminatie of acceptatie van LHBTIQA+ personen binnen jouw vereniging.

Op woensdag 30 november organiseert Rotterdam Sportsupport onder leiding van Rocky Hehakaija de netwerkbijeenkomst ‘Omarm Rotterdam’ om het over de kracht en de uitdagingen van verschillen te hebben. Ook jouw vereniging, sportclub of scoutinggroep is deze avond van harte welkom in de kantine van SV Victoria. Samen met experts van RADARJohn Blankenstein Foundation gaan we op 30 november met jullie in gesprek. We delen goede voorbeelden, halen op waar jullie in de praktijk tegenaan lopen en zoeken naar gerichte oplossingen en ideeën zodat wij onze ondersteuning hierop goed kunnen inrichten.

Voor wie?

Voor alle Rotterdamse sportverenigingen en scoutinggroepen. De beste discussies ontstaan vanuit verschillende invalshoeken, dus een gemengde afvaardiging stellen wij zeer op prijs. Naast bestuurders en trainers zijn bijvoorbeeld ook vertrouwenscontactpersonen, jeugdcoördinatoren, lid waarden en normen commissie of een aanvoerders van harte welkom.

Programma

18.00 uurInloop met een hapje en drankje (soep en broodje)
19.00 uurOpening en welkomstwoord
19.10 uurPlenaire bijeenkomst
19.45 uurTeam-Up! Sessie
20.30 uurPlenaire terugkoppeling
21.00 uurNetwerkborrel
22.30 uurEinde

Aanmelden

Ben jij erbij? Aanmelden kan via deze link of door te klikken op de button in het informatiemenu. Heb je vragen over deze bijeenkomst of over het thema diversiteit en inclusie in de sport? Neem dan contact op met Frank Vermeulen via f.vermeulen@rotterdamsportsupport.nl of bel naar 010 24 29 315. We helpen je graag verder!

In maart organiseerden we ook al een netwerkbijeenkomst voor de Rotterdamse voetbalverenigingen. Zie onderstaande sfeerimpressie van deze avond:

Frank Vermeulen

verenigingsconsulent Veilig sportklimaat
Frank Vermeulen