Na een lange corona time-out vinden we het weer eens tijd voor een fysieke* netwerkbijeenkomst voor alle Rotterdamse voetbalclubs! Daarom organiseert RADAR, in samenwerking met Rotterdam Sportsupport, op maandag 21 maart een bijeenkomst waar jullie met elkaar kunnen kennismaken of elkaar weer eens live kunnen ontmoeten. We gaan met elkaar in gesprek over maatschappelijke thema’s waar elke voetbalclub mee te maken heeft. Diversiteit en inclusie bijvoorbeeld, containerbegrippen die je vast vaker hebt gehoord. Maar waar hebben we het dan over? En hoe kan dit iets opleveren voor jouw club?

Onder leiding van de inspirerende host en presentator Rocky Hehakaija en met experts van RADARJohn Blankenstein FoundationKNVB, Excelsior Foundation en Rotterdam Sportsupport willen we met jullie in gesprek over deze thema’s. Naar boven halen waar jullie in de praktijk tegenaan lopen en zoeken naar oplossingen en ideeën zodat wij onze ondersteuning hierop goed kunnen inrichten.

We zijn trots om te kunnen melden dat we Rocky Hehakaija aan ons event hebben weten te koppelen als inspirerende host en presentator. In de internationale straatvoetbalwereld is zij een bekend gezicht en het eerste en enige vrouwelijke lid van de Streetlegends: s’werelds beste straatvoetbalteam. Zij heeft haar eigen karakter in FIFA20 Volta Legends! Daarnaast is ze consultant voor Nike en UEFA. Ook ontving ze een nominatie voor “World’s most innovative women (Naast o.a. Michelle Obama en vredesactiviste Zahra Langhi). 

Voor wie?

We nodigen jullie uit om per voetbalclub met drie afgevaardigden te komen.
De beste discussies ontstaan vanuit diversiteit, dus een gemengde afvaardiging stellen wij op prijs. Denk bijvoorbeeld aan een bestuurder, vertrouwenscontactpersoon, jeugdcoördinator, lid waarden en normen commissie, jeugdtrainer of een speler.

Globaal programma

Het programma ziet er als volgt uit en zal vooral een interactief karakter hebben:

18.00   Inloop met een hapje en drankje
19.15Opening en welkom
19.25Plenaire bijeenkomst
19.45Team-Up! Sessie
20.30Plenaire terugkoppeling
20.40Netwerkborrel
22.00Einde

*wanneer een fysieke bijeenkomst niet mogelijk is vanwege de dan geldige coronamaatregelen, zullen we de bijeenkomst verplaatsen naar een moment dat dit wel weer kan.

Frank Vermeulen

Frank Vermeulen

verenigingsconsulent Veilig sportklimaat