Op woensdagavond 5 januari van 18:00 tot 22:00 (in de kerstvakantie) worden de Rotterdamse FIFA Club kampioenschappen georganiseerd. Niet zomaar een FIFA toernooi, maar in de gamemodus profclubs. Dit toernooi is speciaal bedoeld voor (jeugdleden van) alle Rotterdamse sportverenigingen. Ook de esporters van Feyenoord, Excelsior en Sparta zijn aanwezig.

Hoe werkt het?

Tijdens dit profclubtoernooi worden de teams opgedeeld in minimaal drie tot maximaal elf spelers. Het toernooi wordt gespeeld op de Playstation met FIFA22 (hiervoor dien je dus een PS4, online en FIFA22 te hebben). Het toernooi wordt gestreamd via het populaire gamersplatform Twitch. Deelnemers kunnen zich inschrijven in naam van de sportvereniging waarvan ze lid zijn. Hierbij kunnen ze aangeven of ze wel of niet met teamgenoten of vrienden willen meedoen. De organisatie houdt hier dan rekening mee bij het indelen van de teams.

Wil je als bestuurder weten wat de toegevoegde is van esports voor jouw club? Luister dan deze podcast.

Prijzen

Er zijn hele gave prijzen te winnen. De winnende vereniging gaat naar huis met een Game Case (t.w.v. ‚ā¨1.000,-) inclusief Playstation 4 en game naar keuze. Verder zijn er nog vele andere mooie prijzen zoals FUT Cards en FIFA Points te winnen.

Aanmelden

Stuur dit nieuwsbericht over de FIFA Club Kampioenschappen door naar de jeugdspelers binnen jouw vereniging. Aanmelden kan via de website van de Rotterdam Gate Games. Heb je nog vragen? Neem dan contact op met Beau de Leeuw via b.deleeuw@rotterdamsportsupport.nl. We helpen je graag verder!

Beau de Leeuw

Beau de Leeuw

Stagiaire