Vrijwilligers zijn voor een sportvereniging van onschatbare waarde. Zij bepalen mede het succes van de club en zorgen dat de vereniging draait: ze staan achter de bar, voeren bestuurs- en commissietaken uit of trainen en begeleiden de sporters. Voor veel verenigingen is het vinden én binden van (geschikte) vrijwilligers een grote uitdaging.

Rotterdam Sportsupport organiseert een drietal themabijeenkomsten waarin het onderwerp vrijwilligers centraal staat. Ron Stieding (thema-adviseur vrijwilligers bij Rotterdam Sportsupport) geeft niet alleen tips, inspiratie en handvatten, maar daagt de deelnemers tijdens deze bijeenkomsten ook uit om actief (in werkvormen) aan de slag te gaan vraagstukken.

Voor wie?
Bestuurders, commissieleden en coördinatoren van sportverenigingen.

Overzicht bijeenkomsten
Bijeenkomst 1: Vrijwilligersbeleid (deze avond is al geweest!)
Datum: woensdag 15 januari
Tijdstip: 19:30 – 21.30 uur

Een visie opstellen ten aanzien van vrijwilligers, daar begint het vaak mee. Maar hoe doe je dat en waarom is een visie eigenlijk belangrijk? Tijdens deze avond ga je in werkvormen aan de slag met vraagstukken als: Moet je leden verplichten tot vrijwilligerswerk? of moet je vrijwilligers betalen voor hun bijdrage?

Bijeenkomst 2: Het ‘nieuwe’ vrijwilligerswerk
Datum: dinsdag 4 februari
Tijdstip: 19.30 – 21.30 uur
Niets is zo divers als een sportvereniging: verschillende generaties, achtergronden en kwaliteiten zijn hier te vinden. Hoe ga je daar als club mee om bij het inrichten van vrijwilligerswerk? Tijdens deze bijeenkomst krijg je nieuwe inzichten op hoe je de taken binnen een club kan verdelen.

Bijeenkomst 3: Werven van vrijwilligers
Datum: Woensdag 11 maart
Tijdstip: 19.30 – 21.30 uur
Voor veel sportverenigingen is het één van de grootste uitdagingen: het werven van vrijwilligers. Maar hoe maak je je leden warm voor vrijwilligerswerk? In de derde en laatste bijeenkomst geven we hiervoor tips, inspiratie en handvatten: van de vacature op de website tot het ‘echte’ contact.

Aanmelden
Aanmelden voor de themabijeenkomsten kan via deze link. Je kunt je inschrijven voor alle avonden, maar het is ook mogelijk om één of twee sessies bij te wonen. Geef in het inschrijfformulier aan wat voor jou van toepassing is.

Ron Stieding

projectleider Vitale en toekomstbestendige sportverenigingen / verenigingsconsulent Organisatie
Ron Stieding