Wil jouw vereniging aan de slag met vernieuwende bestuurs- en organisatievormen? Bekijk hieronder de pitches van diverse experts om de verenigingen te helpen effectiever te organiseren/besturen. Van agile (flexibel) werken en dialoogmethodes tot het vergroten van betrokkenheid en teamcoaching. Interesse? Laat het ons dan weten!

1. Erna Truijens | Rotterdams netwerk voor vrouwen in de sport

Voor een vereniging is het belangrijk dat het bestuur een afspiegeling is van de leden. Een divers bestuur geeft meer creativiteit en een andere dynamiek. In de pitch vertelt Erna over dit onderwerp. Erna is bestuurslid van HC Rotterdam, initiatiefnemer van het Rotterdams netwerk voor vrouwen in de sport en voorzitter van het landelijk netwerk voor vrouwen in de sport.

Wil jij als vereniging ook aan de slag met een divers bestuur? Neem dan contact op met Rotterdam Sportsupport via 010 24 29 315. Wij koppelen je graag aan Erna!

2. Michel van Ginkel | Besturen met Impact

In deze pitch vertelt Michel van Ginkel over de opleiding ‘Besturen met Impact’. Michel is zelf bestuurdersontwikkelaar van de KNVB en o.a. verantwoordelijk voor deze opleiding.

Wil jij je als bestuurder verder ontwikkelen met deze opleiding? Neem dan contact op met Rotterdam Sportsupport via 010 24 29 315. Wij koppelen je graag aan Michel!

3. René van den Burg | Verbindelaar

In deze pitch vertelt René over het verbinden van mensen en zijn rol daarin. René werkt als, zoals hij dat zelf noemt, verbindelaar. Dit houdt in dat hij verenigingen ondersteunt in de manier waarop ze verbindingen tot stand brengen, zowel binnen als buiten hun vereniging.

Wil jij ook een echte verbindelaar worden? Neem dan contact op met Rotterdam Sportsupport via 010 24 29 315. Wij koppelen je graag aan René!

4. Hans van Egdom I Reflecteren op jezelf

In deze pitch vertelt Hans hoe hij sportbestuurders kan helpen te reflecteren op zichzelf als bestuurder, maar ook als mens. Om het proces van reflecteren in goede banen te kunnen leiden, gaat Hans altijd eerst in gesprek met de bestuurder en probeert in dat gesprek een teamopstelling te maken waarin onderscheidt wordt gemaakt tussen verdedigers, middenvelders en aanvallers (afmakers).

Wil je het gesprek aangaan met Hans? Neem dan contact op met Rotterdam Sportsupport via 010 24 29 315. Wij koppelen je graag aan Hans!

5. Clement & Rolf I Waarde van de hedendaagse sportvereniging

In deze pitch vertelt Clement over de waarde van de hedendaagse sportvereniging die honderden mensen bij elkaar brengt en mensen plezier geeft. Om dit ook in de toekomst te kunnen blijven doen als vereniging is het belangrijk dat iedereen een stukje bijdraagt aan de vereniging. Clement heeft zich hierin verdiept en vertelt hoe je dit kunt bereiken. Bijvoorbeeld door agile (flexibel) werken.

Ben jij geïnteresseerd hoe je meer leden zou kunnen werven volgens de werkwijze van Clement? Neem dan contact op met Rotterdam Sportsupport via 010 24 29 315. Wij koppelen je graag aan Clement en Rolf!

Meer weten?

Wil je aan de slag met de organisatiestructuur van jouw club? Heb je vragen over het opstellen van een nieuw beleidsplan. Of wil je aan de slag met bestuurlijke vernieuwing?

Over deze onderwerpen kun je ons vragen stellen:

  • Bestuursontwikkeling
  • Beleidsplan
  • Communicatie
  • Begeleiding trainers en coaches
  • Diversiteit en inclusie

Wij staan voor je klaar!

Saskia Grootens

verenigingsconsulent Overschie en Hillegersberg-Schiebroek / projectcoördinator Beweegcoach
Saskia Grootens