Om sportverenigingen te ondersteunen en ontzorgen op het gebied van duurzaamheid, kunnen clubs gebruik maken van een speciaal begeleidingstraject van koepelorganisatie NOC*NSF. In dit traject krijgen verenigingen kosteloze en professionele ondersteuning bij het verduurzamen van de sportaccommodatie.

NOC*NSF heeft namens de partners in de Routekaart Duurzame Sport een begeleidingstraject ontwikkeld, dat wordt uitgevoerd door zorgvuldig geselecteerde, onafhankelijke adviespartijen. Door een subsidie van de rijksoverheid, komt een gelimiteerd aantal sportaanbieders die de Sport NL Groen tool hebben ingevuld in aanmerking voor een gratis begeleidingstraject voor de planfase ter waarde van 750 euro. 

Heb je behoefte aan deze begeleiding, ga dan naar deze pagina en kies dan één , door NOC*NSF geselecteerde partij uit en klik op ‘contact’ om deskundig advies aan te vragen. Je aanmelding wordt door Sport NL Groen doorgegeven aan de geselecteerde adviespartij. Zij nemen contact op voor het doornemen van de ingevulde gegevens in deze tool en het maken van een afspraak voor onder andere een bezoek aan de accommodatie. 

Wil je als Rotterdamse sportvereniging werkzaamheden laten uitvoeren aan de accommodatie? Dan zijn er diverse (lokale en landelijke) subsidiemogelijkheden waarvan jouw club gebruik kan maken. Bekijk hier het overzicht. Voor vragen over het thema duurzaamheid kun je contact opnemen met expertconsulent Pepijn Geldof via p.geldof@rotterdamsportsupport.nl 

Meer weten?

Wil je jouw accommodatie beter benutten? Heb je vragen over toegankelijkheid of duurzaamheid? Of wil je verbouwen, uitbreiden of verhuizen?

Over deze onderwerpen kun je ons vragen stellen:

  • Fondsen en subsidies
  • Duurzaamheid
  • Wet- en regelgeving
  • Vergunningen
  • Extern reclamebeleid

Wij staan voor je klaar!

Stephan Vos

Stephan Vos

verenigingsconsulent Veilig sportklimaat