Het hoort bij het reilen en zeilen van een sportvereniging: het innen van contributies. De wijze waarop dit is geregeld is verschilt echter per vereniging. Sommige verenigingen kiezen voor één standaard tarief voor alle leden, terwijl andere verenigingen meerdere tarieven hebben voor verschillende doelgroepen. Dit noemen we de zogenaamde flexibele lidmaatschappen. Het is belangrijk dat je goed doorrekent welke kosten de contributie zouden moeten dekken, de zogenaamde basale kosten. Dit is om te voorkomen dat bij tegenvallende kantine- en/of sponsorinkomsten niet direct financiële problemen ontstaan.

Sommige verenigingen kiezen ervoor om de contributie jaarlijks te incasseren. Ook zijn er verenigingen die vriendelijk aan hun leden vragen of ze de contributie op tijd willen betalen (bijvoorbeeld in één, twee of meerdere termijnen). Er zijn dus verschillende mogelijkheden voor het innen van contributies. In dit artikel lees je meer over de verschillende mogelijkheden om contributies te innen.

Wil je meer weten of contributies of heb je vragen over dit onderwerp? Neem dan contact met op met jouw gebiedsconsulent. We helpen je graag verder!

Paul Baans

Verenigingsconsulent financiën
Paul Baans

Meer weten?

Wil je de clubfinanciën beter organiseren? Heb je vragen over het opstellen van een begroting? Of wil je weten welke belastingregels van toepassing zijn?

Over deze onderwerpen kun je ons vragen stellen:

  • Alles voor de penningmeesters
  • Subsidies
  • Fondsen
  • Sponsoring
  • Overige inkomstenbronnen

Wij staan voor je klaar!

Fragette Jagt

verenigingsconsulent Hoek van Holland, Hoogvliet, Pernis en Rozenburg
Fragette Jagt